"Зоря" підписала футболіста з Криму, який прийняв російське громадянство

Поділитися
"Зоря" підписала футболіста з Криму, який прийняв російське громадянство Ігор Калінін перейшов у "Зорю" з "Іллічівця" © MatchDay
Ігор Калінін народився і почав займатися футболом у Керчі, а в юності перейшов в систему маріупольського "Іллічівця". Виступав за юніорську збірну України.

Двоє футболістів маріупольського "Іллічівця" - захисник Ігор Калінін і атакувальний півзахисник Андрій Тотовицький навесні будуть захищати кольори луганської "Зорі".

19-річний лівий захисник Калінін - уродженець Криму, однак з 2011 року виступає в системі маріупольців. Футболіст з хорошою боку встиг зарекомендувати себе на молодіжному рівні, і регулярно викликався в юніорські збірні (до 18 і 19 років).

Однак навесні 2014 року в його кар'єрі почалися негаразди: Калінін прийняв російське громадянство після анексії Криму, сподіваючись, що зможе знайти собі роботу в Росії. Однак після перегляду в "Зеніті" з Санкт-Петербурга він повернувся в "Іллічівець". Не підійшов Калінін і "Металісту".

Що стосується збірної України, то поки питання про його повернення в команду не стоїть на порядку денному, адже в осінній частині чемпіонату Прем'єр-ліги захисник практично не грав. Тим більше, що відразу після того, як стало відомо про отримання Калініним російського паспорта, головний тренер збірної U-19 Олександр Петраков виключив його зі складу, пояснивши своє рішення тим, що у Калініна "не наше серце".

Отнсительно Андрія Тотовицького ситуація набагато простіше: гравець переходить до луганчан на правах оренди - його контракт належить донецькому "Шахтарю". Всі умови, як з боку клубів, так і з боку футболіста узгоджені. 13 січня очікується приїзд 21-річного футболіста у розташування команди, де він і поставить підпис під контрактом. Термін угоди розрахований на один рік.

Додамо, що "Зоря" 20 січня відправиться до Туреччини, де проведе двотижневий тренувальний збір. На березі Середземного моря команда Юрія Вернидуба проведе чотири спаринги - з польськими "Шльонском" та "Короною", а також з другим складом "Вольфсбурга" та узбекистанським "Бунедкор".

6 січня стало відомо, що в міжсезоння аутсайдер Прем'єр-ліги Іллічівець підсилиться кількома футболістами. Головний тренер маріупольців Микола Павлов розповів, що на збори команди в Туреччині прибуде близько 9 новачків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі