Зміна громадянства Марлоса не є натуралізацією - Шевченко

Поділитися
Зміна громадянства Марлоса не є натуралізацією - Шевченко Марлос може дебютувати за збірну України в матчі з Косово © ФК Шахтер
Тренер збірної України підкреслив, що бразилець прийняв це рішення не тільки через перспективу виступу за національну команду.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував виклик в національну команду півзахисника донецького "Шахтаря" Марлоса, який отримав український паспорт, на матчі з Косово (6 жовтня) і Хорватією (9 жовтня).

"Це не натуралізація, адже людина йшла на це свідомо, це його рішення. Від своїх правил ми не відходили, і спеціально ніхто нікого не натуралізовував. Найголовніше завдання полягало в тому, щоб зберегти колектив.

Марлос - громадянин України, з чим я його вітаю. Звичайно, від такого гравця ніхто відмовлятися не буде. Ми його викликали і розраховуємо, що він створить хорошу конкуренцію в команді.

Людина прийняла громадянство і свідомо йшла на це, хоче залишитися жити в Україні. І це досить непросте рішення для нього. Футбол тут не грає ніякої ролі. Так, це його професія і робота, але ми повинні підтримувати та поважати його рішення", - заявив Шевченко в ефірі програми "Профутбол".

Нагадаємо, раніше ідею запрошення Марлоса в збірну підтримав Мирон Маркевич.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі