Зірка світового тенісу Рафаель Надаль зіграє з Україною у матчі Кубка Девіса

Поділитися
Зірка світового тенісу Рафаель Надаль зіграє з Україною у матчі Кубка Девіса Надаль зіграє з Україною в матчі Кубка Девіса © Telegraf
Іспанський тенісист таки погодився допомогти збірній Іспанії у поєдинку з українцями у середині вересня. Фактично це означає те, що в наступному сезоні Світова група турніру обійдеться без "синьо-жовтих".

Лідер ATP World Tour за очками, набраними в цьому році, іспанець Рафаель Надаль візьме участь у матчі Кубка Девіса проти команди України, який пройде в Мадриді 13 - 15 вересня.

У цій зустрічі буде вирішуватися доля путівки в Світову групу Кубка Девіса, де ще жодного разу в історії не виступала українська збірна. Іспанська ж збірна несподівано поступилася у першому раунді змагань Канаді 2:3, після чого вирушила в перехідний турнір. Втім, тоді іспанці виступали без лідерів - Рафаеля Надаля і Давида Феррера.

Напевно, тренерський штаб 5-кратних володарів Кубка прийняв рішення не ризикувати і умовити Надаля взяти участь з міцної української збірної, яка, нагадаємо, раніше в нинішньому сезоні обіграла Словаччину і Швецію. Тим більше, що в нинішньому сезоні українці зуміли дістати у своє розпорядження першу ракетку країни Олександра Долгополова, і разом з Сергієм Стаховським команда виглядала досить грізно.

Перевага Іспанії додає і той факт, що поєдинок відбудеться на кортах іспанців, а господарі мають право вибрати покриття на той чи інший матч. У Мадриді українцям доведеться протистояти майстрам грунту, якими безсумнівно є іспанці.

Відзначимо, що в даний момент Надаль виступає на US Open, де вже пройшов в 1/8 фіналу, де зіграє з німцем Філіпом Кольшрайбером. У нинішньому сезоні Надаль переміг на Roland Garos в Парижі, проте вилетів у першому ж колі Вімблдону.

Як би то не було, протистояння з іспанцями стане для України новою сторінкою в тенісній історії. Адже досі наші тенісисти ніколи не грали з командою такого високого рангу в Кубку Девіса та й сама можливість вийти в Світову групу виглядає заманливо. А відчувати себе заздалегідь переможеними - доля слабких і позбавлених амбіцій. !zn

Читайте також:

Роджер Федерер вперше за 10 років покинув "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

US Open: українка Світоліна створила сенсацію, вибивши з боротьби 17-у ракетку турніру

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися в топ-30 до кінця сезону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі