Зірка хокею Овечкін виступив проти війни між Росією та Україною

Поділитися
Зірка хокею Овечкін виступив проти війни між Росією та Україною Олександр Овечкін виступив проти війни між Росією та Україною
Росіянин Олександр Овечкін зізнався, що у нього багато друзів в Україні, тому він виступає проти того, щоб його країна вела там військові дії.

Російський хокеїст, зірка Національної хокейної ліги Олександр Овечкін виступив із заявою, в якій висловив протест війні в Україні.

Спочатку в своєму інстаграммі він виклав фото, на якому тримає паперову табличку з досить неоднозначною написом "Врятуйте дітей від фашизму". Однак по прибуттю в США, де він буде готуватися до нового сезону в НХЛ, він в інтерв'ю американським ЗМІ чітко пояснив свою позицію.

"Я зовсім не намагався зробити заяву. Але я росіянин, і у мене багато друзів в Україні. Я просто не хочу війни. Ніхто не хоче війни. Особливо, коли це стосується близьких людей. Дуже важко спостерігати за всім тим, що відбувається на Україні, яка так близько до Росії. Там помирають люди...Ми весь час дивимося новини. Важко все це бачити. Повторюся, у мене багато друзів на Україні. І люди, які там живуть, не хочуть війни. Вони просто хочуть добре жити, як і всі ми", - наводить ESPN слова 28-річного хокеїста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боксер-чемпіон з Америки перед боєм з росіянином порівняв себе з Україною

Нагадаємо, Олександр Овечкін виступає в команді НХЛ "Вашингтон Кепіталз", з якої поки не домігся серйозних успіхів. А ось у складі збірної Росії він тричі ставав чемпіоном світу. У сезоні-2013/14 російський хокеїст з 51-ї закинутою шайбою став переможцем снайперської гонки НХЛ. Завдяки перемогам Овечкін вважається символом російської могутності і домінування в спорті, що часто стає предметом національної гордості.

Раніше відомий російський виконавець Андрій Макаревич презентував пісню, в якій засудив військове вторгнення Росії в Україну. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі