Жителі Кракова проголосували проти Олімпіади-2022 у своєму місті

Поділитися
Жителі Кракова проголосували проти Олімпіади-2022 у своєму місті
У проекту Львів-2022 стало менше конкурентів. Втім, поки зняття Кракова з перегонів за право прийняти зимові Ігри, ніяк не впливає на розвиток ситуації з українською заявкою.

Мешканці польського Кракова під час референдуму висловилися проти проведення у місті зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

У голосуванні, об'єднаному з виборами до Європейського парламенту, в неділю взяли участь 35,96% населення міста. 69,72 відсотка проголосували виступили проти організації на території Кракова зимових Ігор.

Польський олімпійський комітет тим часом вже відправив заявку у Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Ймовірно, тепер її буде відкликано.

Вибори столиці Олімпіади-2022 відбудуться на сесії МОК у малайзійському Куала-Лумпурі 31 липня 2015 року. На Ігри-2022 також претендують український Львів, Осло (Норвегія), Алма-Ата (Казахстан), і Пекін (Китай). Мюнхен вийшов з боротьби за Ігри-2022 ще восени минулого року - за тією ж схемою, що і Краків.

Раніше повідомляли, що з олімпійських перегонів може вибути і Норвегія. Питання про надання організаторам МОК фінансової гарантії норвезький парламент повинен вирішити у вересні.

Значна частина парламентарів вважає, що проведення Ігор, які можуть обійтись країні в суму до 6 млрд євро, стане занадто важким тягарем для економіки і отримає пріоритет у порівнянні з такими найважливішими завданнями, як розвиток інфраструктури, зниження податків, підвищення конкурентоспроможності, вдосконалення сфери освіти, охорони здоров'я і соціального забезпечення.

Раніше МОК Норвегії пообіцяв провести найбюджетнішу Олімпіаду з усіх заявок, вклавшись у 3,5 мільярда доларів. !zn

Читайте також:

Геолог і журналіст пояснив, чому для зимових Ігор в Росії обрали субтропічне Сочі

Презентовано логотип заявки Львова на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі