Жіноча збірна України обіграла Росію на шаховій Олімпіаді

Поділитися
Жіноча збірна України обіграла Росію на шаховій Олімпіаді Наталія Жукова принесла перемогу Україні у матчі з Росією © www.ukrchess.org.ua
Досвідчена Наталія Жукова принесла перемогу Україні, перемігши Ольгу Гирю. Для росіянок ця поразка стала першою на турнірі.

Жіноча збірна України виграла принциповий поєдинок проти Росії у десятому турі Світової шахової Олімпіади, яка проходить в норвезькому Тромсе.

На першій дошці лідери команд Ганна Музичук та "втікачка" Катерина Лагно зіграли внічию. Також внічию закінчили свої зустрічі Марія Музичук проти Вікторії Гуніної і Ганна Ушеніна проти Олександри Костенюк.

А перемогу Україні принесла досвідчена Наталія Жукова, перемігши Ольгу Гирю.

Підсолодив перемогу ще й той факт, що для росіянок ця поразка стала першою на турнірі.

Проте, незважаючи на невдачу, Росія зберегла лідерство, маючи 18 очок. Наші дівчата разом з китаянками, які несподівано зіграли внічию з іспанками, ділять 2 і 3 місця з 17 очками. В останньому вони зустрічаються між собою.

А ось чоловіча команда зіграла внічию 2:2 з Азербайджаном. Павло Ельянов виграв свою партію, внічию зіграли Руслан Пономарьов та Олександр Моїсеєнко, а Василь Іванчук зазнав поразки.

Україна з 15 очками ділить 3-10 місця, займаючи за додатковими показниками 4 місце. В останньому турі наша команда зустрічається з угорцями.

Нагадаємо, що перед стартом турніру вибухнув скандал з жіночою збірною Росії: організатори не пускали росіянок на Олімпіаду. Однак втрутився президент FIDE - росіянин Кірсан Ілюмжинов. !zn

Читайте також:

Жіноча збірна України з шахів виграла чемпіонат Європи

Російський опозиціонер-шахіст Гаррі Каспаров попросив Латвію надати йому громадянство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі