Жданов привітав відсторонення Росії від Олімпіади-2018

Поділитися
Жданов привітав відсторонення Росії від Олімпіади-2018 Росіяни можуть виступити на Олімпіаді тільки під нейтральним прапором © dsmsu.gov.ua
Міністр задоволений рішенням МОК.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов поділився думкою щодо допуску російських спортсменів до Олімпіади-2018 під нейтральним прапором.

"Вітаю жорстке рішення МОК, вважаю його справедливим покаранням Росії, яка на державний потік поставила вживання допінгу і прикриття цієї антиспортивной діяльності.

Національній збірній Росії, ОКР, спортивним функціонерам Росії, які зґвалтували олімпійські цінності, – не місце на Олімпійських іграх. Всім їм показали червону картку. Це хороший сигнал, що свідчить про реальний процес очищення міжнародного спорту та олімпійського руху від зловживань", – написав Жданов на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, комісія МОК за результатами розслідування прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Також колишній міністр спорту Росії Віталій Мутко і його заступник Юрій Нагорних були відсторонені від участі у всіх майбутніх Іграх. Дмитро Чернишенко, колишній гендиректор Оргкомітету "Сочі 2014", виведений з Координаційної комісії Олімпіади-2022 в Пекіні.

Раніше повідомлялося, що в Росії намагалися підмінити допінг-пробу української біатлоністки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі