Збірна України зіграла внічию в Словенії і вийшла на чемпіонат Європи

Поділитися
Збірна України зіграла внічию в Словенії і вийшла на чемпіонат Європи Ярмоленко забив на останніх секундах © uefa.com
Підопічні Михайла Фоменка добилися необхідного результату і влітку 2016 року поїдуть до Франції.

Збірна України після домашніх 2:0 в матчі у відповідь плей-офф кваліфікації Євро-2016 зіграла внічию зі збірною Словенії і вийшла на чемпіонат Європи.

Михайло Фоменко у стартовому складі зробив одну заміну у порівнянні з матчем у Львові: Степаненко склав пару Рибалці в опорній зоні, змінивши Гармаша.

Дебют зустрічі залишився за словенцями, які зуміли забити швидкий м'яч. Після удару головою від Безьяка захисники нашої збірної змогли заблокувати добивання від Новаковича, але не встигли за Цесарєм, який відправив м'яч у сітку з кількох метрів. Пропустивши, українці не посипалися, а зуміли вирівняти гру. Кілька разів біля воріт словенців було досить небезпечно, але стовідсоткових гольових моментів підопічним Фоменко в першому таймі створити не вдалося. Найнебезпечнішим був удар Селезньова з гострого кута після пасу Коноплянки. Втім, і у Словенії шансів відзначитися не було.

У другому таймі українці на рівних грали з суперником, але відзначитися їм не вдавалося, а тому в кінцівці матчу довелося пережити кілька неприємних хвилин. Один раз від вірного голу Україну врятував П'ятов, який дістав м'яч з нижнього кута після удару головою від Цесаря. 5 доданих арбітром хвилин через травму Кравця, якому розбили голову, перетворилися на 7. Але на останній хвилині матчу Україна забила гол у контратаці. "Жовто-сині" втрьох вибігли на Хандановіча, Кравець віддав на Ярмоленка, а той закотив м'яч у сітку - 1:1!

Словенія - Україна - 1:1 (1:3 за сумою двох зустрічей)

Голи: Цесар (11, 1:0) - Ярмоленко (90+7, 1:1)

Словенія: Ханданович, Бречко, Цесар, Іліч, Йокіч, Бірса (Лазарович, 80), Пєчник (Ілічіч, 67), Кампль, Крхін, Безьяк (Любіянкіч, 68), Новакович.

Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Шевчук, Степаненко, Рибалка, Сидорчук (Гармаш, 61), Ярмоленко, Коноплянка (Тимощук, 90+5), Селезньов (Кравець, 80).

Попередження: Цесар (1), Йокич (25), Пєчник (38), Лазарович (90+4) - Коноплянка (4), Рибалка (32)

Видалення: Бречко (90+3)

Арбітр - Джюнейт Чакир (Туреччина)

Читайте також: Україна мінімально поступилася Іспанії і зіграє у плей-офф відбору до Євро-2016

Таким чином, збірна України вдруге в історії зіграє на чемпіонаті Європи. До того ж, нагадаємо, в 1999 році збірна Словенії в плей-офф не пустила українців на Євро-2000, так що "жовто-синім" вдалося взяти реванш.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі