Збірна України з тенісу не пробилася в плей-офф Кубка Федерації

Поділитися
Збірна України з тенісу не пробилася в плей-офф Кубка Федерації Ольга Савчук і Еліна Світоліна у вирішальному поєдинку програли © frontzmin.ua
Світоліна і До програли Великобританії. У відповідальні моменти українкам не вистачало витримки, а лідера серед чотирьох тенісисток не знайшлося.

Збірна України з тенісу після двох перемог у рамках попереднього турніру групи 1 Євро-Африканської зони Кубка Федерації програла Великобританії 0:3 і не зуміла вийти в плей-офф змагань.

У першому поєдинку Леся Цуренко без варіантів поступилася Джоанни Конте 3:6, 2:6, потім не зуміла виправити ситуацію перша ракетка збірної Еліна Світоліна. У матчі з Хізер Уотсон вона знову виграла перший сет, причому досить впевнено - 6:2, щоб незабаром не витримати нервового напруження і поступитися в двох 5:7, 4:6. Примітно, що Уотсон в рейтингу WTA займає 38-е місце, тоді як Світоліна - 26-я.

Вирішальною для України і Великобританії виявилася зустріч у парному розряді: українкам Еліною Світоліною і Ользі Савчук треба було перемагати, і в цьому випадку вони займали перше місце в групі, адже у британок після двох турів була одна поразка в пасиві.

Матч пішов за українським сценарієм - перший сет Світоліна та Савчук виграли на тай-брейку 7:6. У другій партії вони могли завершувати поєдинок і святкувати вихід у плей-офф, але за рахунку 5:4 пропустили матч-бол і дали суперницям Джоселін Рей і Ганні Сміта переломити хід поєдинку. Саме вони і відсвяткували перемогу в третій партії - 6:4.

У підсумку українки посіли третє місце в подгрупппе і ще на один сезон залишилися в групі 1 Євро-Африканської зони. Другими до фінішу в попередньому турнірі прийшли туркені, а Великобританія зіграє в плей-офф з Білоруссю.

Читайте також: Новак Джокович став п'ятикратним переможцем Australian Open

31 січня стало відомо, що жіночі змагання виграла Australian Open американка Серена Вільямс. У фіналі Американка розправилася з росіянкою Марією Шараповою, завоювавши шостий титул у Мельбурні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі