Збірна України з хокею залишила топ-20 рейтингу ІІХФ

Поділитися
Збірна України з хокею залишила топ-20 рейтингу ІІХФ Українська збірна поступається Японії не тільки на майданчику © IIHF
Невдалий сезон відкинув українців у третій десяток табелі про ранги. Приміром, це означає, що відбірковий турнір до ОІ-2018 вони будуть починати задовго до вирішального етапу.

Невдача українського хокею на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, який пройшов у польському Кракові у квітні, погіршила позиції збірної України в рейтингу ІІХФ.

Тепер українці посідають 21-е місце, пропустивши вперед збірну Японії, і маючи невелику перевагу над Польщею.

У разі вдалого виступу в Кракові, "синьо-жовті" могли б претендувати на 19-ту сходинку, що дало б їм можливість стартувати в кваліфікації на Олімпіаду-2018 з фінального етапу. А так, Україні доведеться спочатку пройти попередній відбір, який відбудеться в Японії в листопаді 2015 року. Очевидно, що цей факт суттєво погіршив і то невеликі шанси українців на друге в історії участь в зимових Іграх.

Додамо, що перемога збірної Канади на чемпіонаті світу в Чехії дозволила їй вперше з 2010 року піднятися в рейтингу на першу позицію. Канадці випередили Швецію, яка йшла попереду всіх, а також Росію і Фінляндію. Також примітно і те, що в топ-10 повернулася збірна Білорусі, яку, як відомо очолює екс-тренер збірної України Дейв Льюїс.

Плутанина в українському хокеї, туманне майбутнє професіональних змагань, а також виліт українців у дивізіон 1В посприяло тому, що в черговий раз збірна України втратила головного тренера. Олександр Годинюк пропрацював з командою один сезон і відправився тренувати красноярський "Сокіл".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі