Збірна України з хокею в овертаймі поступилася Італії на чемпіонаті світу

Відео
Поділитися
Збірна України з хокею в овертаймі поступилася Італії на чемпіонаті світу Збірна України не вистояла перед Італією © IIHF
Українці провели матч проти чергового фаворита набагато краще, ніж напередодні зіграли з Казахстаном. Однак у підсумку все завершилося поразкою. Втім, перше очко українцям заробити все-таки вдалося.

Збірна України програла в овертаймі Італії 1:2 на чемпіонаті світу з хокею в дивізіоні 1А, який в ці дні проходить у польському Кракові.

Українці після поразки на старті поєдинку з Казахстаном (2:5) таки зуміли налагодити командну взаємодію, підсилити гру в обороні і дати бій ще одному фавориту турніру. Віктор Захаров подарував надію вболівальникам, коли зрівняв рахунок у другому періоді, однак після "сухого" третього періоду, "синьо-жовті" пропустили на 16-й секунді додаткової 5-хвилинки.

Таким чином, українці здобули перше очко на турнірі, і завдяки перемозі Польщі над Японією (2:0) залишили останнє місце. Ще в одному поєдинку Казахстан ще раз підтвердив статус фаворита, розгромивши Угорщини 5:0.

До протистояння з Італією "синьо-жовті" підходили в гарному настрої, незважаючи на поразку на старті. В команду прибуло двоє хокеїстів, які були задіяні у фінальній серії чемпіонату Казахстану, і в підсумку стали чемпіонами країни - досвідчений захисник Олександр Побєдоносцев і молодий нападник Віктор Захаров. Двоє хокеїстів виявилися причетними до того, що в середині другого періоду, рахунок знову став нічийним.

Читайте також: Збірна України з хокею обмінялася перемогами з білоруським "Гомелем"

У цілому, можна сміливо говорити про те, що Олександра Годинюка вдалося досягти певного прогресу. Тим прикріше виглядали шайби, які влетіли у ворота дебютанта чемпіонату світу 19-річного воротаря Едуарда Захарченко. Перша - після розіграшу більшості, яке італійці отримали за порушення українцями чисельного складу, а друга - на 16-й секунді овертайму, коли захисники "синьо-жовтих" дали пройти італійцям до воріт та ще і на добиванні вдало зіграти.

Італія - Україна 2:1 ВІД(0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

Голи: 24:26 Іхнацак (Маркетті, Инсам - більш.) - 1:0; 26:25 Захаров (Бондарєв, Побєдоносцев) - 1:1; 60:16 Инсам (Еггер, Ант. Бернард) - 2:1.

Італія: Анд. Бернард; Хофер - Холфер, Гандер - Ант. Бернард - Рамозер; Салліван - Маркетті, Інсам - Іхнацак - ді Касмірро; М. Занатта - Еггер, Фріго - Моріні - Костнер; Тривеллато - Л. Занатта, Фелічетті - Андергассен - Фрай.

Україна: Захарченко (Напненко); Наваренко - Рябенко, Міхнов - Гніденко - Благой; Алексюк - Побєдоносцев, Німенко - Варламов - Доніка; Ладигін - Кугут, Захаров - Бондарєв - Лялька; Скрипець; Гаврик - Заблудовський - Петранговський, Кузьмик.

Кидки: 33 (12+12+7+2) - 19 (10+4+5+0)

Вкидання: 30 (8+15+6+1) - 30 (14+9+7+0)

Штраф: 12 (4+6+2) - 12 (2+8+2)

Наступний матч українці проведуть 23 квітня проти господарів турніру поляків. Поєдинок розпочнеться о 21:00. У разі перемоги над Польщею, збірна України зберегти шанси на одну з двох путівок у топ-дивізіон. Для цього команді Годинюка необхідно перемогти ще й Угорщину 23-го числа і Японію (25 квітня).

На чемпіонат світу в Краків збірна України вирушила в досить експериментальному складі - з п'ятьма новачками у команді. Четверо з них - вчорашні представники юніорської та молодіжної збірних.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі