Збірна України з хокею обмінялася перемогами з білоруським "Гомелем"

Відео
Поділитися
Збірна України з хокею обмінялася перемогами з білоруським "Гомелем" Українці обмінялися перемогами з "Гомелем" © ФХУ
Українські хокеїсти провели два спаринги напередодні чемпіонату світу, який стартує 19 квітня в Кракові. Далі команда Олександра Годинюка зосередиться виключно на тренуваннях.

Збірна України з хокею провела два тренувальні матчі з бронзовим призером чемпіонату Екстраліги Білорусі "Гомелем".

Українці обмінялися перемогами з багаторічним лідером білоруського хокею, спочатку поступившись господарям льоду в напруженій боротьбі 2:3, а потім здобувши впевнену перемогу 5:2.

Після зіграних спарингів підопічні Олександра Годинюка повернулися в Україну, де з 13 квітня продовжать підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1А. В Краків, де 19-го числа стартує світову першість, українці вирушать в середині тижня.

Слід зазначити, що перший матч з "Гомелем" став для українців лише четвертим зіграним поєдинком в сезоні. В першу чергу Годинюка та його помічникам необхідно було визначитися з тими хокеїстами, хто складе кістяк команди, а також переглянути новачків або перебувають під основою виконавців.

Найбільш результативним в українській збірній у двох тренувальних матчах став Роман Благой - на його рахунку 4 шайби і одна передача. Саме на нього тренерський штаб напевно зробить найбільшу ставку. У першому ланці, де грає Благий, в Годинюк бачить досвідченого центрального нападника і ще одного потужного нападника Андрія Міхнова. За своїм потенціалом ця трійка може створити чимало проблем суперникам. Втім, у центрі ланки може з'явитися і Сергій Варламов, проте так як він у нинішньому сезоні залишився фактично без ігрової практики, кандидатура Гніденко виглядає краще.

Слід зазначити, що воротарська позиція у двох матчах залишалася незмінною: 19-річний Едуард Захарченко провів два поєдинки, і, судячи з усього, буде основним голкіпером на ЧС.

Як би там не було, але остаточно склад збірної визначиться через два-три дні тренувань. Додамо, що в заявку на чемпіонат світу може потрапити 22 хокеїста і один запасний воротар.

Читайте також: П'ятеро хокеїстів чемпіонату України викликані в національну збірну

Чемпіонат світу в дивізіоні 1А відбудеться 19-25 квітня у польському Кракові. Боротися за дві путівки в топ-дивізіон (де виступають кращі збірні світу - Канада, Швеція, Фінляндія та інші) будуть збірні Польщі, України, Італії, Казахстану, Угорщини і Японії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі