Збірна України з футболу зіграє у другому за силою дивізіоні Ліги Націй

Поділитися
Збірна України з футболу зіграє у другому за силою дивізіоні Ліги Націй Україна дізналася можливих суперників у Лізі Націй © ФК Шахтер
Новий турнір стартує восени наступного року.

Завершився груповий етап відбіркового турніру чемпіонату світу-2018 в Європі сформував остаточний склад дивізіонів Ліги Націй УЄФА.

Склад чотирьох ліг був сформований згідно з останнім рейтингом УЄФА національних збірних, Україна опинилася у другому дивізіоні.

У перших двох лігах виступлять по 12 команд, у другій - 15 і в третій кількість учасників становить 16 збірних.

Дивізіон А: Німеччина, Португалія, Іспанія, Бельгія, Англія, Франція, Швейцарія, Італія, Польща, Ісландія, Хорватія і Нідерланди.

Дивізіон B: Австрія, Уельс, Росія, Словаччина, Україна, Ірландія, Швеція, Північна Ірландія, Данія, Боснія і Герцеговина, Чехія і Туреччина.

Дивізіон З: Румунія, Шотландія, Словенія, Угорщина, Сербія, Албанія, Норвегія, Греція, Чорногорія, Ізраїль, Болгарія, Фінляндія, Кіпр, Естонія та Литва.

Дивізіон D: Азербайджан, Македонія, Грузія, Білорусь, Вірменія, Фарерські острови, Латвія, Люксембург, Казахстан, Молдова, Ліхтенштейн, Мальта, Косово, Андорра, Сан-Марино і Гібралтар

Команди в перших двох лігах будуть розбиті на чотири групи по три, у третій - на одну групу з трьох учасників і три групи по чотири, а в четвертій буде чотири групи по чотири.

Переможці чотирьох груп Ліги А вийдуть у фінальну частину, яка складатиметься з півфіналів, матчу за третє місце та фіналу і пройде на території однієї з країн-учасниць.

Крім цього Ліга Націй УЄФА стане частиною відбору на чемпіонат Європи-2020. Кваліфікація на Євро буде складатися з двох частин - основна визначить 20 країн-учасниць і пройде з весни по кінець 2019 року, чотири інших місця будуть розіграні в плей-офф вже за підсумками Ліги Націй.

Кожна Ліга (A, B, C і D) делегує в плей-офф по чотири найкращі збірні з числа тих, хто на той момент ще не пробився на Євро-2020, і по одній найкращої збірної з кожної Ліги отримають путівки у фінальну стадію турніру.

Раніше збірна України програла Хорватії і не зуміла пробитися на ЧС-2018 в Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі