Збірна України стала однією з наймолодших команд ЧС з баскетболу

Поділитися
Збірна України стала однією з наймолодших команд ЧС з баскетболу © ebrd.com
30 серпня українські баскетболісти проведуть історичний матч - на головному старті чотириріччя вони опинилися в компанії найсильніших команд планети.

Збірна України увійшла до трійки наймолодших команд чемпіонату світу з баскетболу, який 30 серпня стартує в Іспанії.

Середній вік українських гравців "синьо-жовтих" становить близько 25 років, що є третім показником серед всіх 24 збірних, які беруть участь у планетарному форумі. Молодш за Україну лише збірні Словенії і США, середній вік яких складає 24 роки, повідомляє iSport.ua.

Українці навряд чи б потрапили у компанію цих дійсно міцних і можна сказати провідних команд світу, якби головний тренер Майк Фрателло не довірив місце у списку 12 щасливчиків 17-річному Святославу Михайлюку.

Нова зірка українського баскетболу Михайлюк став наймолодшим учасником чемпіонату світу, а заодно і наймолодшим в історії "синьо-жовтих".

Ще рік тому вихованець черкаської школи вів за собою хлопців з команди U-16 на кадетському Євробаскеті, який відбувся в Києві. Провівши хороший сезон за "Черкаські Мавпи", нападник постійно перебував на увазі у тренерського штабу головної збірної і в підсумку пробився-таки у склад. Багато в чому - через бажання Фрателло працювати на перспективу, але і завдяки впевненим діям у товариських іграх напередодні ЧС.

Символічним виглядає той факт, що Михайлюк народився в той момент, коли влітку 1997 року українська збірна вперше зіграла на чемпіонаті Європи.

Що стосується найбільш досвідченого баскетболіста в українській збірній, то це 30-річний натуралізований американець Юджин Джетер. Тоді як в американської команди головному "ветерану" Руді Гею - на два роки менше.

Найбільш "літньою" командою турніру є збірна Бразилії, чий середній вік - 31 рік. Також серед вікових колективів варто відзначити Аргентину, Домініканську Республіку, Фінляндії, Кореї і Пуерто-Ріко. у цих команд середній вік становить 29 років.

Нагадаємо, українці на чемпіонаті світу у груповому турнірі зіграють в секстеті C проти збірних Фінляндії, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Туреччини і США. Перший поєдинок "синьо-жовті" проведуть 30 серпня о 13:30 проти Домінікани. Щоб вийти в наступний раунд після п'яти матчів Україні слід фінішувати у четвірці кращих. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі