Збірна України піднялася на п'ять позицій у рейтингу ФІБА

Поділитися
Збірна України піднялася на п'ять позицій у рейтингу ФІБА Збірна України здобула на ЧС з баскетболу дві перемоги © fiba.com
Українські баскетболісти завдяки участі в чемпіонаті світу-2014 розмістилися на 40-му місці світовій табелі про ранги.

У новому рейтингу ФІБА чоловіча збірна України з баскетболу піднялася на п'ять позицій і посіла 40-е місце.

Українська команда обійшла в таблиці Польщі, Японії, Катар, Камерун і Тайвань. Тепер усередині зони ФІБА-Європа наша національна збірна перебуває на 17-му місці.

Цікаво, що якщо б Україна вийшла в плей-офф чемпіонату світу, то піднялася в рейтингу відразу на 30-е місце.

Нагадаємо, на світовому форумі в Іспанії українці здобули дві перемоги і не зуміли вийти в 1/8 фіналу турніру лише за додаткових показників. При цьому серед 24-х команд після групового турніру "синьо-жовті" знаяли неофіційне 15-е місце.

Очолює рейтинг ФІБА, як і колись, збірна США, яка з перемогами на двох останніх Олімпіадах і чемпіонатах світу має максимальну кількість очок в таблиці.

За американцями йдуть Іспанія, Аргентина, Литва, Франція, Росія, Сербія, Туреччина, Бразилія та Греція. Цікаво, що російська збірна - ждина серед топ-10 рейтингу, що не зуміла пробитись на чемпіонат світу.

Читайте також: У Федерації баскетболу України пояснили, чому Фрателло залишиться біля керма збірної

Зазначимо, що українці візьмуть участь у відбірковому турнірі на Олімпійські ігри-2016, і в рамках підготовки до цього важливого старту можуть провести кілька тренувальних зборів у США - на батьківщині головного тренера Майка Фрателло.

Також у 2015 році збірна України зіграє на Євробаскеті, який вперше в історії відбудеться в чотирьох країнах - Франції, Німеччини, Латвії та Хорватії. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі