Збірна Хорватії виграла Кубок Девіса

Поділитися
Збірна Хорватії виграла Кубок Девіса Хорвати завоювали трофей вдруге в історії © Davis Cup
У фіналі хорвати позбавили титулу французів.

Збірна Хорватії стала переможцем Кубка Девіса-2018. У фінальному протистоянні балканці зломили опір Франції, яка була чинним чемпіоном.

У четвертому матчі зустрічі сьома ракетка світу Марін Чіліч в трьох сетах обіграв 32-го номера світового рейтингу Люку Пуя - 7:6 (3), 6:3, 6:3.

Тенісисти провели на корті 2 години 22 хвилини. За цей час Чіліч виконав 7 подач навиліт, допустивши 4 подвійні помилки і реалізував 3 брейк-поінта. Його суперник зробив 10 ейсів, 2 рази не зумів ввести м'яч у гру, а також не виграв жодного гейму на прийомі.

Рахунок протистояння - 3:1. У першому поєдинку Борна Чоріч обіграв Жеремі Шарді, потім Чіліч не залишив шансів Жо-Вілфріду Цонга. У парному матчі Франція скоротила відставання, після чого все той же Чіліч приніс Хорватії трофей.

Таким чином, хорвати вдруге у своїй історії стали переможцями найпрестижнішого командного змагання в тенісі. Раніше вони вигравали Кубок Девіса в 2005 році. При цьому в 2016-му у фіналі поступилися Аргентині.

Цей розіграш Кубка Девіса став останнім у такому форматі. У наступному сезоні командне змагання переживе велику реформу.

Нагадаємо, у минулорічному фіналі французи обіграли Бельгію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі