Заливщик льоду замінив воротаря і допоміг команді НХЛ виграти хокейний матч

Поділитися
Заливщик льоду замінив воротаря і допоміг команді НХЛ виграти хокейний матч Вболівальники в цей день отримали справжнє задоволення © XSport.ua
При цьому для "підмінного воротаря" це був екстремальний вчинок.

У житті завжди є місце дивним речам, що й довела гра команд НХЛ. І головне - опинитися в потрібний час у потрібному місці, і тоді може настати твій зоряний час, як це сталося на одній з ігор НХЛ.

У поєдинку Національної хокейної ліги (НХЛ) 42-річний заливальник льоду, який ніколи не був професійним гравцем, замінив воротаря команди "Кароліна Харрікейнз" й допоміг їй перемогти.

В НХЛ кожна з команд має по два воротарі й дуже рідко трапляється, що обидва вони не можуть грати. Але саме так сталося з "Кароліною" у матчі з "Торонто Мейпл Ліфс" - на початку гри основний голкіпер команди Джеймс Реймер отримав травму, коли зіштовхнувся з партнером, а через 20 хвилин запасний голкіпер Петр Мразек зіштовхнувся із суперником і не зміг далі грати.

У такому випадку в НХЛ є правило, за яким у ворота має стати "екстрений воротар" - він не є гравцем жодної команди і перебуває на матчі, аби зіграти за ту команду, в якої не залишилось гравців на воротах. Такі воротарі не є професійними гравцями, зазвичай це аматори з невеликим досвідом юніорських ігор.

На цьому матчі таким голкіпером був 42-річний Дейв Ейрс, який працює водієм "замбоні" - машини, яка заливає лід на каток арени. Востаннє він грав у любительській лізі у 2015 році. Шансів на професійний спорт у нього не було, бо 15 років тому йому трансплантували нирку.

Коли у "Харрікейнз" не залишилось воротарів, Ейрс підписав з командою контракт на одну гру й отримав за це 500 доларів.

У підсумку він зіграв приблизно пів матчу - у другому періоді він помітно нервував і пропустив дві шайби. Однак у третьому періоді він зібрався та відбив 7 кидків з 7, що дозволило "Кароліні" здобути перемогу з рахунком 6:3 (Ейрс став у ворота за рахунку 3:1).

Низка експертів та журналістів зазначають, що "Торонто" не могло грати у піддавки, бо команда не гарантувала собі вихід у плей-офф, тому їй необхідно набирати очки.

Після матчу головний тренер "Кароліни" Род Брінд'Армор емоційно сказав, що враження від цієї гри у нього залишаться назавжди.

Дейв Ейрс став справжньою зіркою НХЛ, гру якої прокоментувала велика кількість людей. Зокрема губернатор Північної Кароліни Рой Купер заявив про готовність зробити воротаря почесним громадянином штату.

Сама "Кароліна" скористалася нагодою, аби просувати свою екіпіровку й запустила у продаж форму з прізвищем Ейрса.

У соцмережах з'явилося безліч схвальних і захоплених відгуків на таку незвичайну гру і перемогу як команди, так і особисто несподіваного гравця НХЛ.

Клуби Національної хокейної ліги страждають від дефіциту спортивного спорядження через епідемію коронавірусу в Китаї. Про це повідомляє Boston Globe.

Близько 75% команд НХЛ замовляють індивідуальні партії ключок на китайських фабриках. Постачання найважливішої частини спортивного інвертару припинилося в січні, коли коронавірус масово паралізував Піднебесну.

Екіпірувальники клубів заявляють про реальний дефіцит ключок. Один із менеджерів заявив, що ліміт для хокеїстів – це одна ключка на тренування і дві на гру. Цю інформацію передає журналіст телемережі NBC Пьєр Макгуайр.

Виробники не підтверджують даний інцидент, але все-таки занепокоєні ситуацією. Найпопулярніша для клубів НХЛ компанія з продажів спортивного екіпірування Bauer повідомила, що ключок, які знаходяться в магазинах, вистачить до кінця сезону. Проте, індивідуальні поставки тимчасово припинені.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі