Заарештовано двох віце-президентів ФІФА

Поділитися
Заарештовано двох віце-президентів ФІФА Напут отримував нагороди від ФІФА © Reuters
Триває розслідування корупційної діяльності керівного органу світового футболу.

Сьогодні, 3 грудня, в Цюріху були заарештовані президент Конфедерації футболу Південної Америки (КОНМЕБОЛ) Хуан Анхель Напут і президент конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Альфредо Хавіт. Обидва чиновника є чинними віце-президентами ФІФА і відвідали збори виконкому організації, де відбувся арешт, передає The New York Times.

Федеральне управління юстиції Швейцарії підтвердило факт затримання чиновників, які підозрюються у фінансових махінаціях і хабарах на мільйони доларів при продажу маркетингових прав на турніри Південної Америки та відбіркові матчі до чемпіонату світу.

За останні місяці відбувся цілий ряд арештів у ФІФА, а головним кроком слідства стало відсторонення від посад президентів ФІФА і УЄФА Зеппа Блаттера і Мішеля Платіні. Комітет з етики ФІФА вимагає довічно відсторонити функціонерів від футбольної діяльності.

Читайте також: ФІФА відхилила апеляції Блаттера і Платіні

Варто відзначити, що раніше апеляційна комісія ФІФА відхилила протести Блаттера і Платіні, які оскаржили рішення про відсторонення. Нагадаємо, чиновники відсторонені від роботи у зв'язку з розглядом правомірності виплати Платіні в 2011 році майже 2 мільйонів євро за роботу радником Блаттера в період з 1999 по 2002 рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі