За несплату податків Олена Бондаренко втратила "улюблений" автомобіль

Поділитися
За несплату податків Олена Бондаренко втратила "улюблений" автомобіль Бондаренко вже не грає, однак як і раніше в центрі уваги © sapronov-tennis.org
Досить нестандартна ситуація сталася з відомою українською тенісисткою.

За повідомленням прес-служби Державної податкової служби України, у відомої української тенісистки конфіскували автомобіль Toyota Land Cruiser Prado за несплату податку з призових за перемогу в тенісному турнірі. Таким чином, її змусили заплатити заборгованість у бюджет повною мірою, сказано в заяві відомства.

Податківці не називають імені спортсменки, проте судячи з усього, йдеться про одну з найтитулованіших спортсменок України Олену Бондаренко.

"Кілька років тому 28-літня спортсменка отримала винагороду за перемогу в міжнародному тенісному турнірі", - зазначається в повідомленні.

Судячи з усього, мова йде про перемогу Олени Бондаренко на турнірі в Люксембурзі в 2006 році, де вона в фіналі обіграла італійку Франческу Ск'явоне. Тоді, згідно з офіційною інформацією, українка отримала за перемогу 95 500 доларів США призових.

Згідно з декларацією тенісистка повинні була заплатити 125 тисяч гривень із загальної суми призових, про що її повідомили при особистій зустрічі.

За даними податкової, "образившись, на співробітників служби, спортсменка зверталася до судів різних інстанцій з тим, що їй не потрібно перераховувати в бюджет задекларований власноруч податок, посилаючись на Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між урядами України і Люксембурга".

"Проте Феміда була на стороні податківців, оскільки на момент отримання виграшу та подання декларації зазначена угода не була ратифікована Україною", - зауважили в Службі.

Спортсменка відмовилася "розрахуватися з бюджетом" і їй нарахували "податковий борг, для погашення якого на підставі виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва було відкрито виконавче провадження та накладено арешт на все майно і банківські рахунки боржника".

"Було конфісковано улюблену TOYOTA (моделі LAND CRUISER PRADO), яку вона залишила на хвилинку, щоб забігти в магазин. У цій ситуації боржниця усвідомила, що дійсно за несплату податків можна позбутися власного майна, і перерахувала в бюджет всю суму заборгованості, а саме 125 тисяч гривень", - заявляє Податкова служба.

Зазначимо, що Олена Бондаренко, свого часу входила в топ-20 світового жіночого тенісу, проте останнім часом втратила колишні позиції - на початку 2012 року їй зробили операцію, відновлення затягнулося, і досі Бондаренко не повернулася на корт. Також травма стала причиною пропуску Оленою Олімпійських ігор у Лондоні.

Також вона перемогла разом із сестрою Катериною в парному розряді знаменитий турнір Australian Open у 2008 році. !zn

Читайте також:

Україна повертається в боротьбу за Кубок Девіса

Названо найбагатший спортсмен у світі

Україна відновила позиції в сотні рейтингу WTA

Автор першого в історії України олімпійського золота вимагає мільйони за зіпсовану репутацію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі