За договірний матч гравці "Металіста" отримали понад 100 тисяч гривень

Поділитися
За договірний матч гравці "Металіста" отримали понад 100 тисяч гривень Соломаха пояснив свій вчинок © ТСН
Футболісти отримали вирок суду за первою в історії України справою про договірний поєдинок.

Колишні футболісти молодіжного складу "Металіста" Даніїл Соломаха і Руслан Ковтюк зізналися в участі у матчі з фіксованим результатом після звинувачення Національної поліції і Генпрокуратури по 354-й статті КК України: "одержання незаконної винагороди працівником державного підприємства, установи чи організації".

Судовий процес відбувся у Луцьку - місті, де відбувся молодіжний матч "Металіста" проти місцевої "Волині" з рахунком 2:6. Суд виніс вирок - 500 неоподатковуваних мінімумів кожному винному, тобто штраф у розмірі 8500 гривень.

Настільки м'яке рішення пояснюється тим, що обидва футболіста активно співпрацювали зі слідством і повідомили, що отримали пропозицію від іншого одноклубника, після чого змогли заробити на двох понад 100 тисяч гривень.

"За 2,5 роки, що я був в "Металісті", я отримав 7000 гривень. Мені соромно говорити, зізнатися, але в 19 років мені доводилося просити грошей у рідних на елементарні речі: це шкарпетки, шорти, футболка. На особисті витрати. Після смерті батька, мама не змогла мені більше допомагати. Просити грошей у бабусі, у якої мізерна пенсія... їй самій пенсії не вистачало.

І в цей важкий час надійшла пропозиція взяти участь у тому, за що я зараз несу кримінальну відповідальність - мова йде про здачу матчу. Хочу попросити вибачення за свої дії у всіх тих, кому футбол дорог", - прокоментував ситуацію Соломаха.

Читайте також: "Металіст 1925" хоче повернутися на призові місця Прем'єр-ліги "в найкоротші терміни"

За інформацією "Профутбол", Національна поліція і Генпрокуратура займаються ще кількома кримінальними справами по матчам з фіксованим результатом і намагаються вийти на організаторів цього бізнесу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі