За чотири дні змагань на Універсіаді українці завоювали 15 медалей

Поділитися
За чотири дні змагань на Універсіаді українці завоювали 15 медалей © rnd-sale.ru
На сьогодні найбільший внесок у медальну скарбничку української студентської збірної зробили представники академічного веслування.

Український студенти-спортсмени вдало стартували на Універсіаді, яка в ці дні проходить в російській Казані. За неповних чотири дні змагань представники українських університетів завоювали 14 медалей - одну золоту, дев'ять срібних і п'ять бронзових нагород.

Поки українська команда - на 10-му місці неофіційного медального заліку.

Єдиною володаркою золота Студентських Ігор стала Наталія Довгодько, яка виграла одиночні перегони в академічному веслуванні. Примітно, що для 22-річної представниці Київського політеху це - друге досягнення за два роки - у 2012-му вона стала чемпіонкою Олімпіади у складі парної четвірки.

Також призерами 27-ї Універсіади стали українські спортсмени-веслувальники Антон Холязніков і Віктор Гребенніков (срібло, двійка без рульового), Іван Довгодько та Олександр Надтока (срібло, двійка парна), Денис Чорний, Станіслав Чумраєв, Іван Футрик, Дмитро Міхай,Владислав Нікулін, Анатолій Радченко, Віталій Цуркан, Іван Юрченко і Василь Загордний (срібло, вісімка), Ігор Хмара і Станіслав Ковальов (срібло, двійка парна легка вага), Олена Буряк та Анна Кравченко (бронза, двійка парна), Сергій Гуменний (бронза, одинак), Євген Німченко, Дарина Верхогляд, Катерина Шеремет та Ілона Романеску (бронза четвірка без рульового).

У змаганнях зі спортивної гімнастики чоловіча збірна у складі Петра Пахлюка, Ігоря Радивилова, Максима Семянківа, Олега Степка і Олега Верняєва стали срібними призерами у командних змаганнях.

В екзотичній вигляді боротьбі на поясах українці виступили досить вдало - Дмитро Косенок виграв срібло у категорії до 62 кг, медаль такої ж вартості дісталася Олександру Гордієнку (понад 100 кг), Помер Белялов (до 68 кг) і Людмила Нікітіна (до 76 кг) задовольнилися бронзою.

Найсвіжіше досягнення українців у Казані - срібло Руслана Дмитренка у спортивній ходьбі на дистанції 20 км. Представник Київського університету фізичного виховання і спорту став першим легкоатлетом, який відзначився з нечисленної української збірної у цьому виді. Українець показав результат 1:20,54, відставши від переможця росіянина Андрія Кривова всього на 7 секунд. До речі, результат російського спортсмена став рекордом Універсіади.

Також українські спортсмени завоювали срібло в командному заліку - медалі вручені Ігорю Главану, Івану Лосєву, Назару Коваленку і Руслану Дмитренку.

Також відзначимо і результати українців в ігрових видах. Футбольна збірна звела внічию 2:2 стартовий поєдинок групового турніру з уругвайцями, а потім була розгромлена Японією 1:4. Баскетбольна збірна програла всі три поєдинки - естонцям, корейцям і німцям. Жіноча команда з баскетболу поступилася Тайваню, а назавтра перемогла Канаду 57:55.

Українські боксери тішать перемогами на попередніх стадіях змагань - Дмитро Митрофанов, Денис Берінчик та Олександр Гвоздик змагатимуться у півфінальних боях 9 липня. На жаль, боротьбу на турнірі припинив суперважковик Ростислав Архипенко, який поступився у чвертьфіналі росіянину Магомеду Омарову. Також не зумів пробитися у півфінал і Дмитро Руденко (категорія до 64 кг).

Читайте також:

Легкоатлети з України здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

Українські боксери - найсильніші на Олімпіаді (відео)

На виготовлення медалей для Олімпіади в Сочі піде три кг золота, дві тонни срібла і 700 кг бронзи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі