З бігуна-ампутанта Пісторіуса зняті обвинувачення в навмисному вбивстві

Поділитися
З бігуна-ампутанта Пісторіуса зняті обвинувачення в навмисному вбивстві З Оскара Пісторіуса зняті звинувачення в навмисному вбивстві
Оскар Пісторіус на початку 2013 року опинився під підозрою у вбивстві своєї нареченої. За півтора року частину звинувачень знято з нього, і можливо в найближчому майбутньому перший інвалід в історії, який почав змагатися зі здоровими спортсменами, опиниться на волі.

Південноафриканський легкоатлет-ампутант Оскар Пісторіус, постав перед судом за підозрою у вбивстві своєї подруги Ріви Стенкамп, не буде звинувачений у навмисному заподіянні смерті, повідомляє The Mirror.

Суддя Токозиле Масипа заявила, що сторона держобвинувачення довела факт пострілів, але не надала належних доказів злого умислу в діях спортсмена 14 лютого 2013 року.

За версією Пісторіуса, він прийняв свою подругу, яка перебувала в туалеті, за злодія, і вистрілив з метою захисту власності і свого життя. Версія обвинувачення про те, що у момент пострілів Пісторіус знав, що за дверима знаходиться Стенкамп, і свідомо бажав її вбити, за словами судді, дійсно ймовірна, але неспростовні свідчення на її користь не представлені.

У той же час, на думку суду, малоймовірно, що версія Пісторіуса, яку він детально виклав поліції через кілька хвилин після інциденту і після цього кілька разів повторював на допитах, не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Барселони відмовився зняти з Мессі звинувачення в ухиленні від сплати податків

Таким чином, у відповідності з принципом презумпції невинності з Пісторіуса зняті звинувачення в умисному вбивстві, так і в заздалегідь підготовленому умисному вбивстві. Як і раніше зберігається ймовірність, що Пісторіус буде визнаний винним в ненавмисному спричиненні смерті (недбалості), адже суддя вважає, що легкоатлет в тій ситуації, коли міг думати про вторгнення в його будинок, проявив недбалість і халатність, і в цілому його реакція - кілька пострілів зі зброї - була надмірною.

Засідання суду продовжиться 12 вересня.

Зазначимо, що Пісторіус став першим в історії інвалідом, якому вдалося домогтися дозволу на виступ серед здорових атлетів. Будучи неодноразовим переможцем великих турнірів серед паралімпійців (дистанція 400 метрів), він поставив перед собою мету взяти участь в Олімпійський іграх. І в підсумку, йому дозволили бігати на спеціальних протезах. У Лондоні-2012 він зумів пробитися до півфіналу змагань, де посів 23-е місце. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі