Южненський "Хімік" представить Україну у баскетбольному Єврокубку

Поділитися
Южненський "Хімік" представить Україну у баскетбольному Єврокубку © pik.in.ua
У другому за значенням баскетбольному кубковому турнірі Європи буде виступати команда з Южного, яка вилетіла у чвертьфіналі плей-офф чемпіонату України сезону-2012/13.

Незважаючи на те, що у чемпіонаті Суперліги южненський "Хімік" не потрапив на п'єдестал пошани, вилетівши у плей-офф вже в першому раунді, ця команда стане представником України у другому за рангом європейському баскетбольному клубному турнірі Єврокубку.

"Хімік" отримав офіційне запрошення на участь у Єврокубку, про що повідомляє клубна прес-служба.

У попередні сезони "Хімік" виступав у ще одних клубних змаганнях Європи - Єврочелленджі, а в минулорічному розіграші команда з Одеської області дійшла в цьому турнірі до чвертьфіналу.

Відзначимо, що раніше в Єврокубку виступали такі українські клуби як "Будівельник", "Азовмаш" і БК "Донецьк". У новому ж сезоні кияни будуть грати в Євролізі, а маріупольці продовжать виступи у комерційному турнірі Єдиній Лізі ВТБ. БК "Київ" буде представляти Україну в Єврочелленджі.

Новина про перехід "Хіміка" у Єврокубках стала дійсно несподіваною, адже раніше представники команди не говорили про свої наміри, тим більше, що в останні сезони южненці рідко тішили своїх уболівальників високими результатами. Однак у зв'язку з розширенням кількісного складу Єврокубка до 48 команд, южненці отримали можливість перевірити свої сили на більш високому рівні.

Втім, є ще одна проблема - арена, де виступає "Хімік", хоч і є сучасною і дійсно комфортною для глядачів і спортсменів спорудою, проте має маленьку місткість - 2000 глядачів, тоді як вимоги турніру зобов'язують команди грати як мінімум у 3-тисячних залах. Можливо, що для першого разу для "Хіміка" зроблять виняток.

Формат турніру Єврокубка змінився - тепер на груповій стадії, а точніше у "регулярному сезоні", команди будуть розбиті на групи по 6 команд, в наступний етап вийдуть по три кращих колективи.

На другому етапі до учасників Єврокубка приєднаються команди, які не пройшли у Топ-16 Євроліги - таких буде вісім. Другий етап: вісім груп по чотири команди, дві з яких пройдуть у чвертьфінал. Далі класичний плей-офф "дім-виїзд" і так аж до фіналу, що складається з одного матчу. Переможець Єврокубка отримає гарантований квиток в Євролігу 2014/15.

Важливо, що на першій стадії змагань команди будуть ділитися і за географічним принципом, на так звані регіональні конференції. Це дозволить клубам мінімізувати витрати на логістику.

Зазначимо, що нещодавно "Хімік" підписав контракти з американськими баскетболістами - 28-річним форвардом Ромео Тревісом, а також захисником Полом Ділейні. Тревіс має досвід виступу у хорватському, німецькому та ізраїльському чемпіонатах. !zn

Читайте також:

За збірну України з баскетболу буде виступати ще один американець

Український баскетбольний талант став найкращим європейцем на драфті НБА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі