Євробаскет: Франція вперше в історії здобула золоті медалі

Поділитися
Євробаскет: Франція вперше в історії здобула золоті медалі Тоні Паркер (у центрі) додав у свою славну колекцію ще один титул © fibaeurope.com
Французькі баскетболісти впевнено обіграли у фіналі турніру у Словенії литовців.

Збірна Франції з баскетболу обіграла у фіналі чемпіонату Європи Литву 80:66 і вперше у своїй історії стала володарем золота європершості.

Французькі баскетболісти, під керівництвом зірки Національної баскетбольної асоціації Тоні Паркера, таки зуміли втілити свою давню мрію: у 2011 році вони поступилися у фіналі Євробаскету іспанцям. Однак цього разу грізний суперник був переможений за крок до фіналу, а в самому поєдинку за золото "триколірні" лише на його початку дали засумніватися у своїй спроможності.

Литовці спробували нейтралізувати Паркера - Реналдас Сейбутіс з "Летувос Рітас" досить успішно впорався зі своїм завданням, тоді як його партнери стабільно набирали очки. Однак незабаром наставник Франції Венсан Колле зробив важливий стратегічний хід, відправивши свою зірку на лаву. Литовці потрапили на "гачок": розслабившись і буквально виключившись з гри, вони розв'язали руки іншим французьким баскетболістам. Другу чверть французи виграли 31:12, що фактично визначило їхню перемогу.

Литовці фактично здалися на милість переможця - втім, для нинішньої команди з країни, де баскетбол можна порівняти з релігією, це відмінний результат, адже на минулому турнірі у себе вдома "жовто-зелені" оступилися ще у чвертьфіналі.

Додамо, що Тоні Паркер став найкращим гравцем чемпіонату Європи.

Фінал

Франція - Литва 80:66 (19:22, 31:12, 18:16,12:16)

Франція: Паркер (12), Желабаль (7), Батюм (17 + 6 підбирань), Діао (15 + 6 підбирань + 4 передачі), Ажинса (4 + 10 підборів) - старт; Льоверн (2), Дьо (5), Петро (8), Ертель, Ф. Пьєтрус (6), Де Коло (4 + 6 підбирань)

Головний тренер: Венсан Колле

Литва: Калнієтіс (19), Сейбутіс (10), Мачюліс (7 + 6 підбирань), Клейза (20 + 5 підбирань), Д. Лавринович (7) - старт; Мотеюнас, Кузьмінскас, Почюс (3), Валанчюнас, Явтокас

Головний тренер: Йонас Казлаускас

Таким чином, підсумкова класифікація турніру виглядає наступним чином:

1. Франція. 2. Литва. 3. Іспанія. 4. Хорватія. 5. Словенія. 6. УКРАЇНА. 7. Сербія. 8. Італія...

За результатами Євробаскету шість команд отримали путівки на чемпіонат світу-2014, який відбудеться у серпні-вересні в Іспанії: зайвою у вісімці кращих європершості виявилася збірна Італії. Інші, включаючи країну-господиню будуть протистояти найкращим колективам іншого світу - США, Пуерто-Ріко, Аргентині, Мексиці, Домініканській Республіці, Анголі, Сенегалу, Єгипту, Філліпінам, Австралії та Новій Зеландії.

Ще чотири збірних отримають так звані wild-card від організаторів - свій вибір іспанці і FIBA зроблять у листопаді. !zn

Читайте також:

Український баскетбольний талант став найкращим європейцем на драфті НБА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі