Євробаскет-2015: груповий турнір пройде в чотирьох країнах, фінал - на футбольному стадіоні

Поділитися
Євробаскет-2015: груповий турнір пройде в чотирьох країнах, фінал - на футбольному стадіоні Футбольний стадіон у Ліллі прийме фінал Євробаскету-2015 © facebook.com/EuroBasketOfficial
Чемпіонат Європи з баскетболу, який спочатку планувався в Україні, як і очікувалося, відбудеться відразу в декількох країнах: Франції, Німеччини, Латвії та Хорватії.

Євробаскет-2015 як і очікувалося раніше відбудеться відразу в декількох країнах. Матчі баскетбольного чемпіонату континенту візьмуть Франція (Монпельє), Німеччина (Берлін), Латвія (Рига) та Хорватія (Загреб).

Таке рішення було прийнято 8 вересня в Мадриді.

Нагадаємо, спочатку планувалося, що європейська першість у 2015 році відбудеться в Україні - Києві, Дніпропетровську, Харкові, Донецьку, Львові та Одесі. Однак з-за нестабільному політичної та економічної ситуації в країні ФІБА-Європа вирішила відкликати чемпіонат з країни і довірити українській стороні провести ЧЄ в 2017 році.

Матчі чемпіонату Європи будуть розподілені таким чином, що одна з країн прийме змагання групового турніру (чотири групи по шість команд). Фінальна частина відбудеться у французькому Ліллі. Одним із нововведень стане проведення вирішального двобою за " золото " на футбольному стадіоні Stade Pierre Mauroy. Організатори передбачають, що цю гру зможе відвідати близько 27 тисяч глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України з баскетболу втратила на чемпіонаті світу підтримки лідера

Додамо, що на Євробаскеті-2015 отримали право грати збірні України, Франції, Литви, Іспанії, Хорватії, Словенії, Сербії, Греції, Фінляндії та Туреччини (учасники ЧС-2014); переможець першого кваліфікаційного раунду Естонія; кращі команди другого кваліфікаційного раунду: Боснія, Ізраїль, Польща, Бельгія, Грузія, Латвія, Італія, Ісландія, Нідерланди, Німеччина, Македонія, Чехія та Росія.

Змагання стартують у вересні 2015 року.

Нагадаємо, раніше збірна України невдало виступила на чемпіонаті світу в Іспанії, завершивши боротьбу на стадії групового етапу. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі