WADA закликає відсторонити Росію від участі у всіх міжнародних змаганнях

Поділитися
WADA закликає відсторонити Росію від участі у всіх міжнародних змаганнях Російські спортсмени вживали допінг
Згідно з результатами перевірки, допінг приймали як учасники зимових Олімпіад, так і літніх.

Після публікації своєї доповіді Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) закликало відсторонити російських спортсменів від участі у всіх міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри 2016 року. Про це повідомляє прес-служба WADA.

"WADA закликає міжнародне спортивне співтовариство заборонити російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, поки не зміниться антидопінгова культура", - написав у Twitter офіційний представник WADA Бен Ніколс.

Також в WADA назвали кількість прихованих позитивних допінг-тестів російських спортсменів - як в зимових, так і літніх видах спорту. Так, найбільшу кількість прихованих тестів було виявлено у легкій атлетиці - 139. Крім того, 117 - у важкій атлетиці, 37 - в неолімпійських видах спорту, 35 - в паралімпійських дисциплінах, 28 - в боротьбі, 27 - у веслуванні на байдарках і каное, 26 - у велоспорті, 24 - в ковзанярському спорті, 18 - у плаванні, 14 - в хокеї, 13 - в лижних гонках, по 11 - у футболі і академічній греблі, 10 - в біатлоні і ще 67 у 17 інших видах спорту.

Нагадаємо, згідно з доповіддю керівника WADA Річарда Макларена, яка була опублікована 18 липня, Міністерство спорту РФ, Центр підготовки спортсменів, ФСБ і дві антидопінгові лабораторії в Москві і Сочі були замішані в приховуванні та підміні позитивних допінг-проб, а також підтримці допінгової програми в російському спорті.

Раніше стало відомо, що ряд держав виступив за повне відсторонення Росії від Олімпіади в Ріо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі