Вперше в чемпіонаті світу-2014 автогонщик Ніко Росберг фінішував поза п'єдесталом

Поділитися
Вперше в чемпіонаті світу-2014 автогонщик Ніко Росберг фінішував поза п'єдесталом Даніель Ріккьярдо виграв непрості перегони в Будапешті © f1news.ru
Другу в історії перемогу на етапах чемпіонату світу з перегонів серії Формула-1 здобув австралієць Даніель Ріккьярдо. Титулований Фернандо Алонсо був близьким до успіху, але так і не наздогнав лідера.

Переможцем 11-го етапу чемпіонату світу у перегонах серії "Формула-1" став австралієць Даніель Ріккьярдо, який найшвидше проїхав дистанцію на автодромі "Хунгарорінг" в Будапешті.

Другим до фінішу прийшов іспанець Фернандо Алонсо, що відстав від переможця на 5,2 секунди, практично відразу ж фінішну риску перетнув британець Льюїс Хемілтон. А його партнер з "Мерседесу" німець Ніко Росберг вперше в нинішньому чемпіонаті фінішував поза п'єдесталом пошани. Його результат - четверте місце і 12 очок у загальній класифікації, що допомогло йому зберегти лідерство і більш менш комфортне відставання від Хемілтона - 11 залікових пунктів.

Примітно, що раніше Даніелю Ріккардо не вдавалося заробити очки на угорській трасі.

Гран-прі Угорщини завжди вважалося складним у плані обгонів, тому для гонщика вкрай важливо зайняти високі позиції під час кваліфікації, а також правильно побудувати перегони в плані догляду на піт-стопи. У цьому році учасники змагань відчули всі принади автодрому "Хунгарорінг". До того ж потішила і погода, що кілька разів змінювалася під час заїзду.

Втім, Росберг впорався з одним із головних завдань - завоював поул-позишн. Залишалося всього нічого - правильно провести перегони, і не пропустити вперед суперників. А ось з цим виникли проблеми. Унаслідок аварії на 8-му колі (вилетів Маркус Ерікссон) на трасу вийшов пейс-кар, що безсумнівно вплинуло на плани пілотів. Мокра траса, ще один виїзд машини безпеки, а також оголошений на 27-му колі рестарт кілька разів змінювали лідерів і розклади в першій п'ятірці.

Але в підсумку, завдяки досить пізніьому піт-стопу Ріккьярдо отримав перевагу у швидкості на останніх колах. Наблизившись до Хемілтона і Алонсо, він обігнав їх і більше не втрачав лідерство.

Безсумнівно, перегони в Будапешті можуть вважатися одними з найцікавіших в нинішньому сезоні.

Додамо, що наступний етап чемпіонату світу відбудеться 22-24 серпня у Бельгії на автодромі Спа-Франкошам. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі