Володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко повертається в Україну

Поділитися
Володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко повертається в Україну © hcdonbass.com
34-річний український форвард буде виступати в КХЛ за донецький "Донбас."

Україна втратила одного з двох представників до Національної хокейної ліги - Руслана Федотенка, який провів минулий сезон за "Філадельфію Флайєрс", підписав трирічний контракт з "Донбасом".

Про це повідомляє iSport.ua з посиланням на Twitter агента українця Аллана Уолша.

Таким чином, інформація про те, що виступаючий у "Донбасі" в період НХЛівського локауту Федотенко має намір повернутися в Донецьк, знайшла підтвердження в період літнього міжсезоння - найбільш активного періоду формування складів всіх хокейних команд.

Факт переходу в "Донбас" офіційно підтвердили і в прес-службі донецького клубу.

За спиною Руслана Федотенка - 12 сезонів у Національній хокейній лізі, протягом яких українець змінив п'ять команд і відіграв за них 863 матчі. За "Філадельфію", "Тампа-Бей", "Піттсбург", "Айлендерс" і "Рейджерс" Федотенко набрав 366 (173+193) очок. У сезоні-2003/04 він завоював Кубок Стенлі у складі "Тампи", а через п'ять років святкував другий успіх у кар'єрі - в складі одного з найтитулованіших клубів НХЛ "Пітсбургу".

У жовтні 2012 року Федотенко разом з ще одним українцем з НХЛ Олексієм Понікаровським і колишнім киянином Антоном Бабчук прибули в розташування "Донбасу" - гравці отримали практику під час локауту в заокеанській лізі. У листопаді Федотенко і Понікаровський вперше з Олімпіади-2002 зіграли за збірну України. Виступи Федотенко допомогли донецькій команді до останнього зберігати шанси на потрапляння в плей-офф, однак після закінчення локауту в січні він повернувся за океан.

Відзначимо, що на сьогоднішній день у складі "Донбасу" перебуває п'ятеро українських хокеїстів - захисник Геннадій Разін, нападники Сергій Варламов, Максим Квітченко, Роман Благий та Олександр Матерухін. !zn

Читайте також:

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай в НХЛ Андрій Назаров

Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекородної угоди в історії НХЛ

Фінал плей-офф НХЛ: "Чикаго" виграє Кубок Стенлі за 17 секунд

Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі