Влада Білорусі запідозрили олімпійців у саботажі

Поділитися
© intex-press.by
Перший віце-президент Національного олімпійського комітету сказав про білоруських спортсменів, що метальники "не шпурляли, а імітували метання", а через тиждень після Ігор "рвонули на комерційні старти", щоб "зашабашити 100 або 200 доларів".

Міністр спорту і туризму Білорусі Олег Качан заявив, що окремі спортсмени з цієї країни, можливо, свідомо не показували високі результати на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. Качан підкреслив, що ця інформація поки є непідтвердженою.

За словами Качана, деякі спортсмени докладали занадто мало зусиль для перемоги. Тренери збірних країни і регіональні чиновники, відповідальні за спорт, також відповідальні за невдачу, зазначив міністр.

Качан окремо виділив білоруських легкоатлетів. За словами Качана, у збірній Білорусі було 15 кандидатів на медалі (у підсумку на Іграх-2012 білоруси не завоювали жодної нагороди у легкій атлетиці). Міністра підтримав перший віце-президент Національного олімпійського комітету Білорусі Ігор Заічко, який, сказав, зокрема, що метальники "не шпурляли, а імітували метання", а через тиждень після Ігор "рвонули на комерційні старти", щоб "зашабашити 100 або 200 доларів".

- Лукашенка не пустили на Олімпіаду в Лондоні

На Олімпіаді-2012 збірна Білорусі виграла дві золоті, п'ять срібних і п'ять бронзових медалей. Ще одну золоту медаль завоювала Надія Остапчук у штовханні ядра, проте вона була позбавлена ​​цієї нагороди після того як в її допінг-пробі було виявлено заборонену речовину.

Білоруси зайняли 26-е місце в неофіційному загальнокомандному заліку. За підсумками Олімпіади президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв спортивним чиновникам "серйозні розборки, як з військовими". !zn

Читайте також:

Лукашенко зрозумів, що опинитися у щасливому демократичному майбутньому білорусам заважає психологія

У Білорусі затримано адміністраторів опозиційних угруповань мережі «ВКонтакте»

Білорусь інтенсивно вчиться збивати «плюшевий десант» (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі