Відбулася церемонія відкриття Олімпіади-2018 у Пхенчхані

Фото
Поділитися
Організатори влаштували яскраве шоу.

Сьогодні, 9 лютого, відбулася урочиста церемонія відкриття зимової Олімпіади в Пхенчхані, Південна Корея.

Шоу йшло за скороченою програмою трохи більше двох годин, так як місцевий Олімпійський стадіон є відкритим, а в Пхенчхані зараз дуже холодно: температура з урахуванням вітру досягає десяти градусів нижче нуля. Для глядачів був передбачений спеціальний набір, який включав в себе шапочку і грілку для рук. Аналогічний комплект отримали і спортсмени.

Основною частиною церемонії став парад збірних, після якого з традиційною заявою виступив голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

Завершилося свято виконанням пісні "Imagine" Джона Леннона і гімну Ігор, а також найважливішою процедурою - був піднятий олімпійський прапор і запалився олімпійський вогонь.

У складі збірної України в Пхенчхан прибули 33 спортсмени, які виступатимуть у 9 дисциплінах. Українську делегацію під час параду у якості прапороносця вивела біатлоністка Олена Підгрушна.

Варто відзначити, що перші медальні змагання на Іграх відбудуться вже завтра, 10 лютого. Всього буде розіграно 102 комплекти медалей у 7 видах спорту, а учасників налічується близько 2,5 тисяч.

Читайте також: У Києві підняли Олімпійський прапор на честь відкриття Зимових ігор у Пхьончхані

Раніше став відомий бюджет зимової Олімпіади-2018 у Пхенчхані.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі