В Україні здивовані рішенням збірної Англії жити у Кракові

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна здивована рішенням Національної збірної Англії з футболу на час Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році базуватися у Кракові (Польща), незважаючи на те, що всі матчі групового етапу чемпіонату в Англії пройдуть в Україні.

Про це заявили віце-прем'єр міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков і посол України у Великобританії Володимир Хандогій.

За словами Б.Колеснікова, збірній Англії, яка після жеребкування потрапила до однієї групи з Україною, доведеться витрачати сили на подолання сотень кілометрів із Кракова до Донецька.

«Ми здивовані рішенням, але нам же буде легше», - заявив віце-прем'єр.

За його словами, головний тренер збірної Франції з футболу Лоран Блан побував у Донецьку і вирішив базувати свою збірну там.

«Всі знають, що наші бази є одними з кращих в Європі», - заявив віце-прем'єр.

При цьому Колесніков висловив сподівання, що Англія все ж змінить своє рішення і перенесе базу в Україну.

«Можливо, менеджмент Англії поспілкується з УЄФА і змінить рішення, тому що в Донецьку у нас є 3 відмінних тренувальних табори, ще є в Києві і Харкові. Так що, можливо, вони передумають. Ми, можливо, і вихідці з Радянського Союзу, але в плані спортивної інфраструктури у нас краще, ніж у багатьох країнах Європи», - сказав віце-прем'єр.

В.Хандогій у свою чергу також додав, що вважає нелогічним рішення Англії.

«З моєї точки зору, це не логічно...Не те щоб ми образилися, але логіка підказує, що ви повинні залишатися в місті, в якому граєте...Для фанів Англії не проблема діставатися, але команда, можливо, буде занадто втомлюватися перед грою», - зазначив посол.

За його словами, Франція і Швеція, які також потрапили до однієї групи з Англією та Україною, вирішили базуватися в Україні: Франція - у Донецьку, Швеція - у Києві.

«Ми можемо гарантувати їм найкраще перебування у Донецьку та Києві. Донецьк - взагалі футбольне місто», - зазначив Хандогій.

Нагадаємо, на 11 червня в Англії призначено матч проти Франції у Донецьку, на 15 червня - з Швецією у Києві, на 19 червня - з Україною в Донецьку.

Відстань з Кракова до Києва близько 900 км, з Кракова до Донецька - близько 1,5 тис. км.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі