В УЄФА збираються покарати "Арену Львів" за матч Україна - Македонія

Поділитися
В УЄФА збираються покарати "Арену Львів" за матч Україна - Македонія Дії вболівальників на "Арені Львів" не сподобалися чиновників з УЄФА © football.ua
У Ньоні почали дисциплінарне розслідування щодо низки порушень під час поєдинку відбірного турніру Євро-2016 між української та македонської збірними.

В УЄФА збираються покарати "Арену Львів" за матч Україна - Македонія: у Ньоні почали дисциплінарне розслідування щодо порушень правопорядку в останньому матчі збірної України і вже повідомили про це Федерацію футболу України.

Нагадаємо, в кінці матчу Україна - Македонія, який відбувся у Львові 12 жовтня і завершився перемогою українців 1:0, арбітр зупинив гру на три хвилини з-за вибухів піротехніки. Як виявилося, це було не єдине порушення, яке було зафіксовано делегатом УЄФА.

"Були зареєстровані такі серйозні порушення: расистську поведінку, поява на полі вболівальників, кидання на поле піротехнічних засобів та інших предметів, використання лазерних указок, неналежна організація (заблоковані сходи) і навіть продаж алкоголю під час матчу", - розповів в інтерв'ю "телеканалу Футбол1" перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.

"У мене є надія, що дискваліфікація стадіону може бути умовною. Щоправда, прогнозувати щось дуже складно, адже маємо серйозний перелік порушень. Федерації футболу України протягом шести днів після отримання цього листа необхідно надати докази й аргументацію, які можуть посприяти позитивному вирішенню цього питання, то є менш жорстким санкціям".

Остаточне рішення щодо санкцій для "Арени Львів" КДК УЄФА винесе на своєму засіданні 13 листопада.

Нагадаємо, що львівський стадіон вже перебуває під санкціями ФІФА, і найближчий поєдинок під егідою цієї організації (відбір на ЧС-2018) українці проведуть без глядачів. Причини для покарання від ФІФА були приблизно ті ж, що і нинишні, тільки тоді більший акцент робився на расизмі з боку українських уболівальників під час поєдинку кваліфікації ЧС-2014 Україна - Сан-Марино.

Додамо, що всі футболісти збірної України відзначили особливу ауру над стадіоном у Львові, а захисник українців Артем Федецький після поєдинку відправився в фан-сектор і особисто подякував уболівальників.

Раніше повідомлялося, що матч відбірного турніру Євро-2016 між Сербією й Албанією був зірваний через появу над стадіоном в Белграді безпілотника з албанським прапором, що викликало бурхливу реакцію з боку сербських уболівальників і футболістів. В УЄФА також почали розслідування щодо цього інциденту. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі