В УЄФА пояснили арбітрам нові нюанси при фіксації офсайду

Поділитися
В УЄФА пояснили арбітрам нові нюанси при фіксації офсайду Колліна розповів суддям про зміни
Європейський футбольний союз порекомендував карати футболістів за надмірну емоційність і вніс поправки в правило про офсайд.

Перед початком групової стадії єврокубків сезону 2015-16 УЄФА обговорив з провідними рефері останні поправки до футбольних правил. Зустріч провів старший офіцер УЄФА з питань суддівства П'єрлуїджі Колліна. Зокрема, мова йшла про надмірні емоції, а також про трактування фіксації положення поза грою.

Так, УЄФА серйозно взявся за питання ставлення гравців і тренерів до суддів на футбольному полі. "Ми порадили суддям уважніше ставитися до випадків зайвого прояву невдоволення з боку футболістів, оточення суддів гравцями і до надмірного прояву емоцій на лавці запасних", - сказав Колліна.

Що стосується поправок до правила про фіксацію офсайду, то, за словами Колліни, тепер з'явилися дві різні ситуації, при яких у гравця атакуючої команди може бути зафіксоване положення поза грою. Міжнародна рада футбольних асоціацій вже опублікувала пояснення до правила гри у футбол №11, що регламентує фіксацію офсайду.

"Ми продемонстрували на ряді прикладів, що саме змінилося в правилі фіксації офсайду. Сьогодні положення поза грою може фіксуватися, коли футболіст намагається чітко зіграти у м'яч, знаходиться в зоні поруч з м'ячем або чинить тиск на суперника. Все це ставить його в активне положення поза грою. Це ж стосується тих випадків, коли його позиція очевидно впливає на здатність і можливість опонента зіграти в м'яч".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент УЄФА Мішель Платіні хоче повернутися до ідеї впровадження в футболі білих карток (вилучення на 10 хвилин за симуляції та суперечки з арбітрами).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі