В УЄФА і ФІФА заборонять третім особам володіти правами на футболістів

Поділитися
В УЄФА і ФІФА заборонять третім особам володіти правами на футболістів В УЄФА продовжують боротьбу з хитрими футбольними агентами © uefa.com
В УЄФА продовжують війну з хитрими та ласими до легких грошей агентами: незабаром набере чинності заборона, яка суттєво вдарить по їхньому самолюбству і фінансового становища.

УЄФА найближчим часом має намір заборонити третім особам володіти правами на гравців. З 2015 року права на футболістів повинні будуть належати або клубам, або спеціально створеним компаніям, але не агентам гравців.

Ця ідея спочатку була запропонована президентом ФІФА Зеппом Блаттером ще в 2007 році після скандалу з трансфером нападника Карлоса Тевеса з "Корінтіанса" до "Вест Гему". Тому очікується, що і ФІФА також найближчим часом ухвалить цей закон.

Зазначимо, що чиновників на цей крок підштовхнуло в тому числі і розслідування британського видання The Guardian, вычислившего, що португальський агент Жорже Мендеш оформив 68 відсотків усіх трансферів португальських грандів "Порту", "Бенфіки" і "Спортинга" в період з 2001 по 2010 рік. Агент володіє частиною прав майже на всіх своїх клієнтів, включаючи таких відомих гравців, як Кріштіану Роналду, Радамель Фалькао, Анхель ді Марія, Мігель Данні.

Очікується, що покарання за порушення будуть вкрай суворими - в першу чергу по відношенню до самим футболістам, які погодилися на дані юридичні моменти. Повідомляється, що санкції можуть торкнутися в тому числі і заборони гравцям виступати в турнірах, що проводяться під егідою ФІФА та УЄФА.

Раніше повідомлялося, що в УЄФА вирішили, що фінальний матч Євро-2020 відбудеться на стадіоні "Уемблі" в Лондоні. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі