В УВС Мінська підтвердили затримання 14 футбольних уболівальників з України

Доповнено
Поділитися
В УВС Мінська підтвердили затримання 14 футбольних уболівальників з України Вболівальників збірної України затримали прямо біля стадіону в Борисові
У мінській міліції повідомляють, що затримання український фанатів після поєдинку в Борисові мало місце, проте мова йде не про сотні, а всього 14 вболівальників.

УВС Мінського облвиконкому стверджує, що інформація про 100 затриманих в Борисові українських фанатів перебільшена.

Нагадаємо, після матчу на "Борисов-Арені" 9 жовтня, в якому Україна обіграла Білорусь з рахунком 2:0, місцеві силовики (повідомлялося саме про представників КДБ Білорусі) українських вболівальників. Точна кількість затриманих визначити не вдалося, однак у ЗМІ йшлося про мінімум сотню фанатів.



Білоруський портал Tut.by підтвердив факт затримання як білоруських, так і українських фанатів, згідно з інформацією УВС. При цьому запевнили, що у відділення міліції потрапило не так багато уболівальників, як повідомляли неофіційні джерела. Всього затримано 41 фанат, 14 з них - громадяни України. Їх звинувачують у дрібному хуліганстві і появу в громадському місці в стані сп'яніння.

У посольстві України в Білорусі повідомили, що консул виїхав у Борисов для з'ясування точного числа затриманих. При цьому в посольстві назвали цифру в 100 чоловік перебільшеною.

Втім, згідно з інформацією з кіл ультрас, вдалося встановити, що вранці 10-го числа в Борисові відбувся суд над 13 українцями. Затриманим світить 5 діб арешту. Основне звинувачення - нецензурну лайку у громадському місці, за неофіційною інформацією причиною затримання стала пісня, присвячена Володимиру Путіну, а також футболки з написом "Слава Україні - Живе Білорусь".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час матчу Ліги Чемпіонів між "Шахтарем" і "Порту" у Львові ультрас вивісили банер, у якому засудили пасивність політики УЄФА щодо незаконних дій Російського футбольного союзу в анексованому Криму. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі