В українській Суперлізі у новому сезоні стартує 11 команд

Поділитися
В українській Суперлізі у новому сезоні стартує 11 команд У нинішньому сезоні протистоянь між "Будівельником" і "Азовмашем" не відбудеться
З карти баскетбольної України у порівнянні з сезоном-2013/14 зникло відразу три клуби. Зважаючи на те, що новачки відмовилися приєднуватись до компанії найсильніших, у чемпіонаті візьме участь 11 команд.

В чемпіонаті української Суперліги у новому сезоні стартує 11 команд - на три менше, ніж у попередній першості.

У міжсезоння з баскетбольної мапи України або тимчасово, або назавжди зникло відразу три клуби, які довгі роки вважалися одним з провідних в країні - маріупольський "Азовмаш", БК "Донецьк" і криворізький "Кривбас".

З огляду на те, що БК "Кіровоград", який став чемпіоном вищої ліги і здобула право виступати у Суперлізі, відмовився від цієї можливості і припинив існування, елітний український дивізіон виявився без поповнення.

Повідомляється, що на місце в Суперлізі претендував віце-чемпіон вищої ліги київський "Авангард", проте тепер клуб, імовірно, продовжить виступ у другому українському дивізіоні.

Відзначимо, що "Азовмаш" є бронзовим призером минулого сезону, а "Донецьк" вибув з плей-офф на стадії півфіналу. Команда з Кривого Рогу своїми кращими роками може вважати період з 2009 по 2012-го, коли "Кривбасбаскет" виграв чемпіонство в Українській баскетбольній лізі.

Причиною відмови даних клубів від участі в чемпіонаті Суперліги вважається не тільки по суті військова обстановка в Донецькій області, але і фінансові негаразди власників.

Додамо, що новий сезон стартує в суботу, 4-го жовтня, матчем МБК "Миколаїв" - "Будівельник".

Раніше повідомлялося, що в сезоні-2014/15 українські клуби вперше в історії не візьмуть участі в єврокубках. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі