В Україні почалася масова облава на організаторів договірних матчів

Поділитися
В Україні почалася масова облава на організаторів договірних матчів Мова йде про п'ять організованих злочинних групах © footboom.com
Під підозру потрапили арбітри, тренери, гравці та президенти клубів.

Правоохоронні органи провели більше 50 обшуків у дев'яти областях України з метою викриття організаторів договірних футбольних матчів, повідомляє "Футбол 24". Серед підозрюваних в організації договірних матчів гравці, тренери, арбітри та президенти клубів. За інформацією слідства, мова йде про п'ять організованих злочинних групах.

Також в ході спеціальної прес-конференції МВС надало карту футбольних клубів, які підозрюються в договірних матчах. У цей список потрапили п'ять клубів УПЛ - "Олександрія", "Ворскла", "Зоря", "Зірка" і "Олімпік.

Клуби Першої ліги: "Волинь", "Десна", "Арсенал-Київ", "Оболонь-Бровар", ПФК "Суми", "Нафтовик-Укрнафта", "Гірник-Спорт", ФК "Полтава", "Кремінь", "Геліос", "Жемчужина", МФК "Миколаїв", "Колос", "Інгулець", "Черкаський Дніпро", а також команди Другої ліги - "Буковина", "Металург", "Таврія-Сімферополь", "Нива-В", "Прикарпаття", "Енергія", "Нікополь","Суднобудівник", "Реал Фарма".

Tribuna.com

За інформацією FootballHub, обшуки за підозрою в організації договірних матчів також пройшли у екс-тренера "Маріуполя" Олександра Севідова і Руслана Забранського, що працює з МФК "Миколаїв". Під підозрою також арбітри Євген і Віктор Арановський, Олександр Павлюк і Олександр Сахно.

За інформацією Betnews365, керівництво Федерації футболу України також було інформовано про ставки суддями на матчі, які вони обслуговували. Повідомляється, що арбітр Першої ліги Олександр Солов'ян сьогодні був затриманий правоохоронними органами у справі щодо організації проведення договірних матчів.

Основою для затримання стали матеріали Комітету з етики та чесної гри ФФУ. Вони були передані в правоохоронні органи півтора року тому, і з тих пір поліція вела підготовчу роботу, збираючи відомості по цій справі і займаючись прослуховуванням телефонів підозрюваних.

Нагадаємо, раніше молодіжка "Олімпіка" звинувачувалася у проведенні матчів з фіксованим результатом. Сезон 2014-15 років "Олімпік" U-19 закінчив з різницею забитих-пропущених м'ячів у "-63" пунктів.

У листопаді минулого року стало відомо про можливий договірний характер поєдинку "Іллічівець" - "Гірник-Спорт", а також 14 екс-гравців "Металіста" були дискваліфіковані за участь в договірних матчах.

Раніше повідомлялося про те, що три справи по договірним матчах передані в КДК ФФУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі