В системі професійного боксу очікуються революційні зміни

Поділитися
В системі професійного боксу очікуються революційні зміни Володимир Кличко володіє чотирма поясами чемпіона світу
WBC, WBA і IBF найближчим часом зроблять крок назустріч один одному - організації будуть визначати єдиного чемпіона у кожній з категорій.

Керівники трьох провідних боксерських організацій - WBC, WBA і IBF - близькі до того, щоб визначати єдиного чемпіона на спеціальному турнірі.

Як повідомляє boxingscene.com, президент WBC Маурісіо Сулейман відзначив, що на саміті трьох організацій буде обговорюватися проведення турніру чемпіонів. Швидше за все, зустріч пройде 27 лютого в Панамі.

Нагадаємо, що зараз в системі професійного боксу існує п'ять провідних організацій, які визначають свого чемпіона світу в кожній з вагових категорій. Незважаючи на те, що багато іменитих боксерів прагнуть до того, щоб оволодіти поясами відразу кількох версій, ряд фахівців вважає, що цей процес слід було б зробити більш прозорим, а не залежних від рішень окремих чиновників і промоутерів. Як би те ні було, але швидше за все саме за цим майбутнє профібокса.

Читайте також: Українські боксери нокаутували своїх суперників у Каліфорнії

В липні 2014 року після завоювання титулу чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі український Василь Ломаченко запропонував змінити систему світового професійного боксу. За словами Ломаченко він не відчував себе справжнім переможцем. Українець вважає, що основні боксерські організації могли б об'єднатися і створити єдиний пояс, який би оскаржувало кілька десятків провідних боксерів. Тільки б такий титул дав би повне відчуття чемпіона світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі