В кінці сезону "Боруссію" залишить творець золотої команди Юрген Клопп

Поділитися
В кінці сезону "Боруссію" залишить творець золотої команди Юрген Клопп Юрген Клопп вважає, що він більше не є ідеальним тренером для "Боруссії" © bvb.de
Під керівництвом одного з найуспішніших у світі тренерів молодого покоління дортмундці двічі перемагали в чемпіонаті Німеччини, а також грали у фіналі Ліги Чемпіонів.

Головний тренер дортмундської "Боруссії" Юрген Клопп оголосив про відхід з клубу по закінченню сезону, який навернка стане одним з найгірших за останні кілька років.

Одним з головних творців успіхів дортмундців на стику десятиліть є Клопп, який очолює команду з 2008 року. Під його керівництвом "жовто-чорні" виграли два чемпіонати, Кубок і два Суперкубка Німеччини, а також дійшли до фіналу Ліги чемпіонів у сезоні-2012/13.

інформацією Bild, фахівець звернувся до виконавчого директора клубу Хансу-Йоахіму Ватцке з проханням про розірвання контракту, укладеного до літа 2018 року. Повідомляється, що в клубі вже знайшли йому заміну в особі екс-наставника "Майнца" Томаса Тухеля.

Клопп пояснив своє рішення по суті відсутністю мотивації: за словами наставника, він більше не є ідеальним тренером для цієї команди.

Читайте також: "Ювентус" - "Боруссія" 2:1 - відео голів

"Я вибрав цей момент, тому що відчуваю, що більше не є ідеальним тренером для цієї команди", - цитує твіттер BL_Latest Клоппа.

"Це не має нічого спільного зі спортивними результатами. Чому зараз? Це дозволить клубу оперативно відреагувати і знайти заміну. Ця команда заслуговує тренера, відповідного їй на 100 відсотків. Це не пов'язано з втомою або переговорами з якимось іншим клубом. У мене зараз залишилася мрія: ще раз проїхатися в чемпіонському автобусі по Борзигплатц", - резюмував Клопп.

Відзначимо, що "Боруссія" на сьогоднішній день займає скромне 10-е місце в Бундесліги, а по ходу чемпіонату дортмундці відчули навіть себе в ролі аутсайдера.

Читайте також: "Вердер" Скрипника обіграв "Боруссію" у битві аутсайдерів Бундесліги

Догляд Клоппа став несподіванкою не лише для уболівальників, але й для фахівців у всьому світі. На новину відреагував навіть фондовий ринок. Так, акції німецького клубу впали на 3,9 відсотка. Додамо, що дортмундці могли врятувати невдалий сезон завдяки вдалому виступу в Лізі Чемпіонів, однак у підсумку, вони не зуміли пробитися в топ-8, програвши в 1/8 фіналу Ювентусу. Притому, що італійці здобули путівку в чвертьфінал, розгромивши Дортмунд на їх полі 3:0.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі