В Англії хочуть підтримки Європи в бойкоті російського ЧС-2018

Поділитися
В Англії хочуть підтримки Європи в бойкоті російського ЧС-2018 Девід Бернстейн закликав європейські футбольні асоціації бойкотувати ЧС-2018 © premier.gov.ru, da-medvedev.ru
Бойкот чемпіонату світу-2018 може стати хорошим інструментів в боротьбі проти тоталітарної системи в ФІФА, вважає колишній глава Футбольної асоціації Англії.

В Англії вперше з європейських країн прозвучав заклик бойкотувати чемпіонат світу-2018 в Росії. Однак мотивацією цього рішення стало не політична обстановка навколо Російської Федерації, а бюрократизм і підозрі в корупції Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Колишній глава Футбольної асоціації Англії Девід Бернстейн в інтерв'ю BBC заявив, що без підтримки європейських асоціацій, ініціатива Англії не дасть належного ефекту.

Бернстейн підкреслив, що на подібні заяви його підштовхнули недавні події - ФІФА зняли будь-які звинувачення в корупції під час вибору країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках.

"Одна Англія не зможе вплинути на ситуацію. Нас б висміяли, якщо б ми спробували зробити щось подібне. Якщо б я зараз був головою ФА, я б зробив все можливе, щоб переконати інші нації УЄФА підтримати цю ідею", - зазначив Бернстейн.

За словами функціонера, без таких країн, як Нідерланди, Німеччина, Іспанія, Франція, Італія складно буде провести нормальним чемпіонат світу, тому вкрай важливо, що саме ці члени УЄФА підтримали починання англійців.

Нагадаємо, що незабаром після заяви ФІФА щодо ЧС-2018 і 2022, член комітету з етики організації Майкл Гарсія заявив, що його звіт був опублікований не в повному вигляді, тому не може до кінця прояснити ситуацію з подіями грудня 2010 року, коли відбувалося голосування.

Бернстейн зазначив, що чолі ФІФА слід якомога швидше піти у відставку, а в самій організації провести реформи. За його словами, ФІФА - тоталітарна організація, яка дуже нагадує стару радянську імперію.

14 листопада стало відомо, що розслідуванням, яке провів Майкл Гарсія, а також ситуацією в ФІФА зацікавилися у Федеральному бюро розслідувань (ФБР) США. Агенти мають намір отримати доступ до матеріалів, які зібрав юрист.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі