УЄФА збирається посилити правила фінансового фейр-плей

Поділитися
УЄФА збирається посилити правила фінансового фейр-плей В УЄФА мають намір обмежити трансферну активність клубів © uefa.com
Організація може ввести податок на розкіш.

УЄФА планує модифікувати правила фінансового фейр-плей, щоб посилити контроль за такими клубами, як "Манчестер Сіті" і ПСЖ.

В організації стурбовані тим, що в минуле трансферне вікно "Парі Сен-Жермен" витратив близько 400 мільйонів євро на підписання форварда "Барселони" Неймара і нападника "Монако" Кіліана Мбаппе. Крім того, на УЄФА тиснуть інші топ-клуби, незадоволені діями парижан: "Баварія", "Ювентус", "Реал" і "Барселона".

Нова версія правил являє собою введення декількох нових видів контролю за фінансами клубів у Європі. УЄФА пропонує перейти від контролю прибутковості клубу в цілому до контролю витрат команд на трансфери. Різниця між сумами, витраченими на купівлю й продаж футболістів, не повинна перевищувати 100 мільйонів євро в рік.

Також може бути введено контроль боргів клубів та обмеження на кількість футболістів в команді – не більше 25 гравців, що не дозволить таким клубам, як "Челсі" і "Сіті", мати контракти з 50-60 гравцями одночасно

Останнім є обмеження на суму контрактів клубів з пов'язаними сторонами - вона не повинна перевищувати 30 відсотків від доходів клубу.

Очікується, що нововведення будуть розглянуті Виконавчим комітетом УЄФА в травні 2018 року, у разі їх схвалення вони вступлять в силу з сезону-2018/19.

Нагадаємо, влітку минулого року форвард збірної Бразилії Неймар підписав контракт з французьким ПСЖ.

Угода з екс-лідером каталонської "Барселони" розрахована до липня 2022 року, а сума трансферу склала 222 мільйони євро в якості компенсації за достроковий розрив контракту - саме ця сума була прописана в його угоді.

Це рекордна сума трансферу в історії світового футболу. Раніше цей статус був у операції "Ювентуса" і МЮ по Полю Погба (105 млн євро).

Раніше в УЄФА назвали символічну збірну 2017 року за версією вболівальників.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі