Усейн Болт став першим в історії дев'ятиразовим чемпіоном світу

Поділитися
Усейн Болт став першим в історії дев'ятиразовим чемпіоном світу Болт виграв одну соту секунди
Легендарний ямайський бігун виграв золоту медаль у Пекіні.

Усейн Болт продовжує бити всілякі рекорди. Ямайський легкоатлет сьогодні, 23 серпня, виграв своє чергове, вже дев'яте за рахунком "золото" чемпіонату світу та першим в історії легкої атлетики, кому вдалося показати такий результат. Тепер Болт випереджає легендарних Карла Льюїса і Майкла Джонсона, в активі яких по вісім золотих нагород.

Цікаво, що перемога Болта на стометрівці не була прогнозованою. В рівній мірі на перемогу претендував і американець Джастін Гетлін, який в цьому сезоні показував більш високі результати. Однак у підсумку він фінішував другим. Болт показав результат 9,79, тоді як Гетлін відстав на одну соту секунди - 9,80.

Сенсацією стало третє місце - однаковий результат 9.92 сек показали два молодих спортсмена: американець Трейвон Броммел і канадець Антуан де Грасс. Випередили вони таких відомих спринтерів, як Асафа Пауелл, Тайсон Гей і Майкл Роджерс.

"Ця перемога багато значить для мене, - зізнався Болт в інтерв'ю BBC, – Справи йшли неважливо весь сезон, і мені знадобився час, щоб прийти у форму. У мене були злети і падіння, але зараз все в нормі".

Додамо, що Болт втретє переміг на першості планети на стометрівці. Раніше він добився такого результату в 2009 році в Берліні, де встановив світовий рекорд (9,58) і в 2013 році в Москві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі