US Open: українка Світоліна сенсаційно вибила з боротьби 17-ту ракетку турніру

Поділитися
US Open: українка Світоліна сенсаційно вибила з боротьби 17-ту ракетку турніру Еліна Світоліна подолала перший раунд US Open © frontzmin.ua
Юна тенісистка продовжує приємно дивувати, пробившись у друге коло турніру Великого Шолома у Нью-Йорку.

18-річна українка Еліна Світоліна, яка на сьогодні є найкращою тенісисткою України, вперше у своїй кар'єрі пробилася у другий раунд турніру US Open. На старті змагань Світоліна виграла у словачки Домініки Цибулкової.

Світоліної знадобилося два сети, щоб зламати опір міцного середняка світового тенісу, 17-ту ракетку турніру у Нью-Йорку - 6:4, 6:3.

У другому раунді українка схрестить ракетки з американкою Крістіною Макхейл, яка в минулому сезоні була на 24-му місці світового рейтингу, проте на даний момент займає скромну 70-ту позицію.

Відзначимо, що вже в першому раунді зачохлили ракетки українські тенісисти Сергій Стаховський, який у напруженій боротьбі поступився французу Жеремі Шарді 4:6, 6:4, 2:6, 6:4, 4:6, а також Леся Цуренко, яка програла чешці Луції Шафаржовій 3:6, 6:2, 4:6.

28 серпня у першому раунді зіграє ще один українець Олександр Долгополов. Йому буде протистояти бельгієць Давид Гоффен.

Поєдинок між Світоліною і Цибулковою пройшов під диктування українки, яка вже в першому сеті стала діяти першим номером - більш агресивна гра, ставка на атакуючі удари. У другій партії словачка заграла активніше, однак це їй не допомогло, адже Світоліна нарешті налагодила свою подачу. У підсумку, 18-річна тенісистка перемогла 6:3.

Отже, Світоліна зробила ще один серйозний крок у своїй кар'єрі, продемонструвавши прогрес на турнірі у Нью-Йорку: у минулому сезоні тут вона вперше пробилася в основну сітку Гранд Слемів, поступившись на старті потужній Ані Івановіч. А за рік українка йде далі і має чудові шанси пройти у третій раунд.

Поєдинок з американкою відбудеться 29 серпня не раніше 18:00 за київським часом.

Відзначимо, що лідери чоловічого туру Рафаель Надаль, Роджер Федерер і Новак Джоковіч впевнено подолали перший раунд турніру. А в жіночих змаганнях сталася перша сенсація: 17-річна американка Вікторія Дюваль перемогла 11-ту "сіяну" Саманту Стосур з Австралії з рахунком 5:7, 6:4, 6:4. Стосур ставала чемпіонкою американського турніру "Великого шолома" в 2011 році. !zn

Читайте також:

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися у топ-30 до кінця сезону

Роджер Федерер вперше за 10 років залишив "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

Вигравши Вімблдон, французька тенісистка Маріон Бартолі оголосила про завершення кар'єри

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі