Універсіада: ще кілька українських медалей у веслуванні та боротьбі

Поділитися
Універсіада: ще кілька українських медалей у веслуванні та боротьбі © kazan2013.ru
Змагання Всесвітніх студентських ігор в Казані тривають, а українські студенти-спортсмени продовжують отримувати нагороди.

Десятий день Універсіади в Казані завершився для української команди чотирма срібними та двома бронзовими нагородами.

Всього у скарбничці української збірної 63 медалі: 11 золотих, 24 срібних і 28 бронзових, що на сьогоднішній день є 5-м результатом у медальному заліку та 4-м за загальною кількістю медалей.

Два срібла здобули наші веслувальники. Спочатку на 200-метрівці на байдарках Карабута Євген, Максим Більченко, Сенкевич Олександр та Ігор Трунов подолали дистанцію за 30,611, що на півсекунди пізніше за росіян. На 500-метровій дистанції на байдарках наша четвірка (Віталій Вергелес, Денис Камерилов, Дмитро Янчук та Едуард Шеметило) також були повільніші за росіян, яким поступилися 0,3 с. Зазначимо, що російська збірна була представлена провідними спортсменами, в тому числі і чемпіонами Лондона-2012.

На турнірі з художньої гімнастики українки зуміли завоювати кілька нагород. Срібло на рахунку гімнасток у командному багатоборстві. Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Гридасова Олександра, Валерія Гудим, Світлана Прокопова, Вікторія Мазур набрали 32,599 балів, а переможниці з Росії - 35,100. Анна Різатдінова у багатоборстві (70, 650) поступилася тепер уже двом українкам - Олександрі Меркуловій (72,066) і Маргариті Мамун (73,466), і фінішувала третьою. Ще одна українка Аліна Максименко посіла четверте місце (70,449).

У змаганнях з боротьби, які представлені на Універсіаді не лише олімпійськими греко-римською та вільною, але і менш популярною боротьбою на поясах і суто радянським винаходом самбо українці продовжили вдалі виступи. Щоправда, як і раніше, ми майже у всіх вирішальних боях поступаємося росіянам. У фіналі з самбо Ліна Черняк (категорія до 52 кг) програла росіянці Ганні Харитоновій (0:2).

У цьому ж виді наші чоловіки удостоїлися бронзи. Михайло Ільїчук (до 57 кг) виграв поєдинок за третє місце у білоруса Руслана Акуда (8:2), а Михайло Черкасов (100 кг) - у казаха Чингіса Шокпутова 2:0. Бронза у "класичному стилі" дісталася Жану Беленюку (84 кг)- свій бій за 3-тє місце він виграв у казаха Нурсултана Турсунова - 3:1.

16 липня в Казані розіграють ще 40 комплектів медалей. !zn

Читайте також:

Срібний призер Олімпіади і ЧС боксер Берінчик задовольнився лише бронзою Універсіади

Чемпіонат світу з гімнастики в Києві може пройти без збірної України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі