Українську біатлоністку упіймали на допінгу

Поділитися
© Gazeta Wyborcza
Українську біатлоністку Оксану Хвостенко, яка завоювала на чемпіонаті світу 2011 року в Ханти-Мансійську срібну медаль у складі естафетної команди, викрито у вживанні заборонених медичних препаратів. Один із допінг-тестів, які Хвостенко здала в ході світової першості, виявився позитивним. В організмі біатлоністки виявили ефедрин.

Вчора Федерація біатлону України виступила з офіційним прес-релізом, в якому йдеться, що ефедрин потрапив в організм Оксани Хвостенко разом із сиропом від кашлю, який вона помилково використовувала під час чемпіонату світу. Повідомляється також, що 1 червня справу Хвостенко було розглянуто у Зальцбурзі (Австрія) на засіданні комісії Міжнародного союзу біатлоністів (IBU). Рішення про покарання біатлоністки буде оприлюднено найближчим часом.

У першу чергу воно може торкнутися української естафетної збірної. Якщо умисне вживання допінгу буде доведено, нашу команду можуть позбавити срібла чемпіонату світу. Разом з Оксаною Хвостенко медалі завоювали Валя і Віта Семеренко, а також Олена Підгрушна. Що стосується самої Хвостенко, то для неї можлива дискваліфікація буде формальною: наприкінці минулого сезону п'ятикратна медалістка світових першостей оголосила про завершення кар'єри.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі