Українського плавця-марафонця, який проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни

Поділитися
Українського плавця-марафонця, який проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни Олег Софяник не був допущений до Сирії © nashikurorty.ru
Несподівано завершився заплив для українського спортсмена, який разом з російським колегою подолав 150-кілометрову дистанцію Середземним морем.

Севастопольський плавець-марафонець Олег Софяник і москвич Шаміль Алімурадов під час запливу "За мир у Сирії" подолали 150 км, але у Сирію не були допущені.

Як повідомив агентству "Інтерфакс" голова "Об'єднання підтримки і розвитку молоді та спорту у Севастополі" Олександр Синявський, марафонці стартували 30 липня о 14 годині з кіпрського міста Протарас при сильному східному зустрічному вітрі.

"Плисти було дуже важко. Знесло на північ, у район Фамагусти. Перервали заплив і піднялися на борт яхти супроводу. 31 липня подув попутний південний вітер, і заплив до берегів Сирії було продовжено", - розповів Синявський.

За його словами, марафонцям довелося плисти естафетою по три години. 3 серпня подолали близько 150 кілометрів. О 9 годині 15 хвилин ранку яхта була зупинена катером берегової охорони Сирії. Незважаючи на наявність сирійської візи, марафонців відмовилися пропустити на територію Сирії через неузгодженість запливу з владою Сирії. В результаті плавцям довелося повернутися у кіпрський порт Ларнака.

49-річний Софяник здійснив вже більше 50 марафонських запливів, найдовший з яких - через Південно-Китайське море (350 км). Перепливав також Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (уздовж і поперек), протоку Дарданелли, плавав з Туреччини до Кіпру і назад. Кілька разів він пропливав уздовж берегів Криму. Також рекорсмен Книги Рекордів України відомий запливами у зимовий період. !zn

Читайте також:

Рекорд іранської плавчині скасували через невідповідність купальника законам ісламу

Британська спортсменка загинула, намагаючись переплисти Ла-Манш

Футболіст збірної Сирії загинув на стадіоні під мінометним обстрілом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі