Український стрибун у воду Кваша оголосив про завершення кар'єри

Поділитися
Український стрибун у воду Кваша оголосив про завершення кар'єри Кваша є бронзовим призером Олімпіади-2008 © НОК України
Ілля Кваша більше не буде брати участь у змаганнях.

Український олімпійський призер у стрибках у воду Ілля Кваша заявив про завершення кар'єри. Спортсмен пояснив таке рішення станом здоров'я.

"Обставини склалися таким чином, що я фізично не міг виконувати ті навантаження, які були необхідні для досягнення високих результатів, а гарантій ніхто не давав. Проблема в загальному стані. У мене ж була складна операція на лівій нирці. Чим більше я починав грузиться, тим більше відчувалася втома. Відновлення давалося важко.

Важко прийняти, що ти планував своє життя так, а воно складається зовсім інакше. Важко далося рішення про закінчення кар'єри, але я вважаю, що вчинив правильно. Тому що ризикувати здоров'ям - це одне, а ризикувати вже нормальним життям - абсолютно інше. Тренер сприйняла рішення досить спокійно. Звичайно, їй не хотілося, щоб я закінчував. Нікому цього не хотілося, ні мені, ні тренеру, ні федерації. Всі сподівалися, що я ще буду стрибати і крапку поставлю в Токіо-2020", - сказав Кваша.

Нагадаємо, що Ілля Кваша є дев'ятиразовим чемпіоном Європи, двічі брав "срібло" на чемпіонатах світу, а також ставав бронзовим призером Ігор 2008 року в Пекіні.

На Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро Кваша залишився без медалі, показавши шостий результат у фіналі змагань на триметровому трампліні.

Раніше повідомлялося про те, що українські стрибуни у воду здобули "срібло" Кубка світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі