Український стрибун Ілля Кваша завоював срібло чемпіонату світу

Поділитися
Український стрибун Ілля Кваша завоював срібло чемпіонату світу Ілля Кваша завоював срібло чемпіонату світу © Yahoo Sports
На світовій першості з водних видів спорту в Барселоні, українські спортсмени почали вигравати медалі.

Українець Ілля Кваша завоював срібну медаль чемпіонату світу з водних видів спорту в стрибках з метрового трампліна.

У фіналі миколаївський спортсмен істотно поступився китайцю Лі Шісіню, проте зумів виграти напружену боротьбу у мексиканця Алехандро Чавеса.

Завдяки відмінному виконанню і високим коефіцієнтам стрибків Кваша зумів нав'язати боротьбу німцеві Оліверу хомути, французу Маттьє Россі, а також китайцеві Сунь Чжію. Українець проявив стабільність і витримку, в чому перевершив своїх конкурентів і в підсумку набрав гарну суму балів - 434,30.

Зазначимо, що місяць тому українець завоював золото чемпіонату Європи, де показав неабиякий результат у 467,75 балів. Однак на світовій першості, де конкуренція і градус боротьби більший, ніж у Європі, Кваша обмежився більш скромною сумою. Втім, цього вистачило для срібної медалі. До слова, це друге срібло Кваші на світових першостях - аналогічне досягнення віцн мав у далекому 2006-му.

Стрибки у воду

Трамплін 1 м. Фінал

1. Чи Шісінь (Китай) - 460.95
2. Ілля Кваша (УКРАЇНА) - 434.30
3. Алехандро Чавес (Мексика) - 431.55

Зазначимо, що вперше в історії на чемпіонатах світу в програмі змагань буде представлений так званий "хай-дайвінг" - стрибки з 27-метрової платформи. Раніше подібні змагання проводилися тільки в рамках комерційних турнірів, таких як Red Bull Cliff Diving.

Трохи пізніше на старт чемпіонату світу вийдуть плавці - на доріжках 50-метрової очікується напружена боротьба за медалі і нові рекорди. По суті, барселонський чемпіонат - перший серйозний вихід у люди після Олімпіади в Лондоні. Українську збірну представлятимуть восьмеро спортсменів - Ігор Борисик, Андрій Говоров, Максим Шемберев, Сергій Фролов, Ганна Дзеркаль, Дарина Зевіна, Марія Лівер і Вікторія Солнцева.

Керівництво федерації плавання України розраховує на успішний виступ наших плавців в Барселоні, подумки готуючись до Олімпіади в Ріо. За словами віце-президента федерації Дмитра Качуровського, пріоритетним завданням для українських спортсменів є завоювання двох медалей Ріо. А починати перемагати українці повинні вже найближчим часом. !zn

Читайте також:

Українські стрибуни у воду здобули два золота на чемпіонаті Європи

18-разовий олімпійський чемпіон Фелпс спростував чутки про своє повернення

Рекорд іранської плавчині скасували через невідповідність купальника законами ісламу

Британська спортсменка загинула, намагаючись переплисти Ла-Манш

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі