Український плавець розповів про "недоречні жарти колег" на змаганнях у Москві і Казані

Поділитися
Український плавець розповів про "недоречні жарти колег" на змаганнях у Москві і Казані Говоров вирішив не міняти паспорт на російський © iSport.ua
Український спортсмен Андрій Говоров, який є уродженцем Севастополя, розповів про ставлення росіян під час виступів на етапі Кубка світу в Москві і на світовій першості в Казані.

"Сам дуже радий, дякую вам за теплі слова. Протягом усього цього часу, війни, розв'язаної проти України недружньою країною, я перший раз виступав у Москві. Спортсмени, звичайно, нормально між собою спілкуються. А от глядачі, м'яко кажучи, не дуже", - прокоментував Говоров завоювання золотої медалі в Москві.

"Якщо чесно, моїми чи не єдиними вболівальниками на арені "Олімпійського" була моя родина. Мама з сестрою і чоловіком спеціально приїхали з Севастополя. Я ж народився в Криму. Батьки зараз намагаються перебратися в Дніпропетровськ. Але така складна ситуація на окупованому півострові, створюється стільки перешкод... Ніхто з нашої родини від українського громадянства не відмовлявся і робити це не збирається. Мама ніяк не може продати в Севастополі квартиру, оформити необхідні документи. До того ж моя зведена сестра там у школу ходить. Добре хоч молодшому рідному брату вдалося перебратися у Дніпропетровськ, де він навчається в училищі".

"Відвертої агресії в Москві я не відчував. Однак напруженість, тиск відчувалися. Багато російських спортсменів, знаючи, що я родом з Криму, дозволяли собі недоречні жарти, кілкості. Але я на це не реагував. До речі, при пред'явленні паспорта, оформлення протоколів в Москві постійно запитували, чому не поміняв паспорт. "У мене така політична позиція, - відповідав. - Чому я повинен слідувати якимось іншим переконанням? Маю свої переконання, і Крим - це Україна". Скрізь ходив в українській спортивній формі, навіть в місто в ній не побоявся вийти прогулятися. Ніхто на мене з кулаками не кидався, але я часто ловив на собі несхвальні погляди".

На етапі світової першості в Казані, за словами Говорова, ситуація була така сама: "Коли я виходив на старт, підтримка з боку глядачів була навіть меншою, ніж американців, яких росіяни теж не люблять. Відчував психологічний дискомфорт, але я ж професіонал і виступаю для покращення своїх результатів, для своєї країни, для українських уболівальників".

Читайте також: Українець завоював бронзу ЧЄ з плавання, двічі побивши національний рекорд

Нагадаємо, що у Москві українці Андрій Говоров, Дарина Степанюк і Дарина Зевіна завоювали весь комплект медалей - "золото", "срібло" та "бронзу". Золоту медаль виграв Андрій Говоров на дистанції 50 метрів батерфляєм, випередивши американця і росіянина.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі