Український хокеїст і автор фрази "за Хохла дам у вухо" став тренером молодіжки

Поділитися
Український хокеїст і автор фрази "за Хохла дам у вухо" став тренером молодіжки Андрій Срюбко славився умінням постояти за себе і партнерів прямо на льоду © iSport.ua
Колишні хокеїсти збірної України Андрій Срюбко і Віктор Чібірєв увійшли в тренерський штаб української молодіжки. Тепер навіть з відходом Олександра Годинюка, який прищепив молодим виконавцям канадський стиль мислення на льоду, нова зміна не втратить в силовій та швидкісній манері гри.

Колишній хокеїст київського "Сокола" і збірної України Андрій Срюбко увійшов в тренерський штаб молодіжки. Знаменитий на пострадянських просторах тафгай став помічником Ігоря Чібірєва.

Обидва фахівці мали невеликий досвід роботи на тренерському терені: Чібірєв в минулому сезоні допомагав Олександра Годинюку у "Молодій Гвардії", а Срюбко працював у тренерському штабі ще одного відомого українського фахівця Анатолія Степанищева в юніорському клубі з Підмосков'я ХК "Дмитров".

Нагадаємо, що попередній наставник молодіжки Олександр Годинюк після трьох років роботи в команді пішов на підвищення в національну команду.

Що стосується Чибирева, то він є представником хокейної сім'ї - його батько Віктор виступав за "Сокіл" ще в 1980-ті роки, а в 90-х тренував юніорську збірну, в якій перші кроки робив майбутній володар Кубка Стенлі Руслан Федотенко. Чібірьов грав в американських, швейцарських і німецьких клубах. Також був партнером Срюбко на єдиній для "синьо-жовтих" Олімпіаді 2002 року в Солт-Лейк-Сіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український хокеїст у топ-40 рейтингу кращих європейських юніорів

Срюбко ж більш відомий українським любителям хокею - в першу чергу, як жорсткий захисник, який умів постояти за себе і партнерів на льоду навіть з допомогою кулаків. Тафгай провів не один бій з відомими майстрами хокейного боксу, а в останні роки гри в збірній і "Сокола" були гарантією спокою для команди і напруги для суперників, які опинялися на змінах з відомим хокеїстом.

Одного разу в одному з інтерв'ю, розповідаючи українським журналістам про виступи у російських командах і чемпіонатах він сказав: "Хто назве мене "хохлом", тут же отримає по вуху чи виявиться притиснутим до борту". Один з майстрів пера і мікрофона через кілька днів після інтерв'ю видав чудовий заголовок до нього "За хохла дам у вухо".

Іншими словами, молоді українці отримали собі в наставники не тільки хорошого фахівця, але й авторитетну людину, здатного підтримати у важкий момент. А в тандемі з Ігорем Чібірєвим, який чимало пограв у різних лігах Північної Америки (як і Срюбко) молодіжка зуміє буде намагатися грати в канадський хокей, основи якого заклав Годинюк.

Нагадаємо, що молодіжна збірна команда України буде виступати на чемпіонаті світу в Дунайвароше вже в грудні цього року. Суперниками нашої команди буде Польща, Казахстан, Франція, Японія та Угорщина.

Зазначимо, що незважаючи на наявність укомплектованих тренерських штабів юніорської, молодіжної та національної збірних, як і раніше, невідома доля змагань серед професійних клубів України. Зокрема, один з минулорічних учасників змагань - ХК "Леви" - заявив про бажання вступити в чемпіонат Польщі. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі